Predsjednički izbori u Hrvatskoj

Juričan iz Remetinca: U drugom krugu neka pobjedi najgori

"Rasturio sam u Indoneziji (33,3 posto). Zar to nije dovoljno? To je san snova svakog hrvatskog političara i sad je trenutak da kapitaliziram politički plijen", rekao je komentirajući svoje rezultate izbora.
Vijesti / Politika | 23. 12. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije Facebook / Dario Juričan

Jedan od kandidata za predsjednika Hrvatske bio je Dario Juričan. Atmosfera u njegovom izbornom stožeru bila je opuštena. 

Rezultate je sa svojim simpatizerima dočekao u caffe baru Limun, u novozagrebačkom naselju Utrina, koji je za ovu prigodu preimenovao u Remetinec. Broj onih koji su mu dali svoj glas bio je skoro 88 tisuća po čemu je zauzeo peto mjesto.

Nije bilo prevelikog slavlja, ali predsjednički kandidat bio je zadovoljan sa svojih 4% koje je zaradio. Između sto i sto pedeset ljudi došlo je popiti pivo i vidjeti kakav je doseg kandidata koji je imao najoriginalniju kampanju u hrvatskoj povijesti. Za jedne troler, za druge prankster, za treće satiričar s kombinacijom prva dva, Juričan je kad se crta podvukla napravio, s obzirom na količinu sredstava, ogroman posao.

Među gostima u Juričanovom stožeru pojavio se i Goran Bare te zaplesao i napravio show.

Plesao je u ritmu uz glazbu saksofonista i DJ-a u kafiću te zabavljao posjetitelje. 

U jednom trenutku na platnu se pojavila Kolinda Grabar-Kitarović, a Bare joj je pripremio srednji prst te zaradio aplauz malobrojne publike koja je u tim trenucima još uvijek pratila zbivanja u novozagrebačkom kafiću.

''Ja sam nemoralni pobjednik izbora', rekao je Juričan, poručivši na kraju kako u drugom krugu želi da pobijedi najgori.

Juričan najavio novi projekt vezan uz Bandića

"Idemo dalje, rokamo dalje. Rezač etiketa MiIan Bandić jedva čeka slijedeći projekt pa mu ga mogu odmah reći - to su jumbo plakati s njegovim likom po Zagrebu. Hrvatska predsjeda Vijećem EU-a od 1. siječnja 2020. i ekipa iz EU želi vidjeti tko drma ovim gradom - to su vozač i mesar od gradonačelnika i Andrej Plenković", rekao je Juričan novinarima u izbornom stožeru u kafiću u Utrinama.

"Rasturio sam u Indoneziji (33,3 posto). Zar to nije dovoljno? To je san snova svakog hrvatskog političara i sad je trenutak da kapitaliziram politički plijen", rekao je komentirajući svoje rezultate izbora.

Na izjavu zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renata Peteka (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) da je rezultat koji je ostvario u Zagrebu dobra podloga za lokalne izbore u svibnju 2021. i slanje Milana Bandića u političku povijest, Juričan je upitao: "'Di je 2021., još moramo 2020. proći".

"Ali da, Renato sanja lokalne izbore, nije jedini. Renato je moj kandidat za gradonačelnika i nadam se da će ustrajati u toj borbi", dodao je.

Juričan je ocijenio da su s 10.000 eura, koliki im je bio proračun u kampanji, napravili čudo - "s toliko malo novaca dobili toliko puno glasova".

 

Kopirati
Drag cursor here to close