Skupština

Još otvoreno u Središnjoj Bosni

Na upit novinara jesu li HDZ BiH i SDA postigle dogovor o vladajućoj većini u SBŽ-u, Kvasina je rekao da je to još otvoreno pitanje.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2018. u 15:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivanjem radnih tijela te imenovanjem kolegija Skupštine Srednjobosanske županije (SBŽ) u Travniku je završena konstituirajuća sjednica novog saziva te zakonodavne institucije, koja je otvorena 23. studenoga dodjelom certifikata novoizabranim zastupnicima te osnivanjem klubova i potvrđivanjem kandidat za novo rukovodstvo.

Predsjedatelj Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina (HDZ BiH) kazao je kako je okončanje konstituirajuće sjednice uvjet za održavanje izvanredne sjednice 6. prosinca, na kojoj će biti raspravljano o Nacrtu proračuna za sljedeću godinu.

''Namjera nam je da do konca godine usvojimo proračun, kako ne bismo išli s odlukom o privremenom financiranju. Smatram da poslovnički imamo prostora da usvojimo proračun do kraja godine'', kazao je Kvasina.

Na upit novinara jesu li HDZ BiH i SDA postigle dogovor o vladajućoj većini u SBŽ-u, Kvasina je rekao da je to još otvoreno pitanje.

''Većina zvanično nije formirana, niti je bilo razgovora, pa je to još otvoreno pitanje... Ne bih prejudicirao da li ovo danas trasira smjer buduće većine, jer će o tome svi biti blagovremeno informirani ukoliko dođemo do faze da HDZ BiH i SDA razgovaraju o uspostavi vlasti'', dodao je Kvasina.

Prema rezultatima listopadskih Općih izbora, od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Skupštini SBŽ-a, SDA ima deset, a isti broj mandata, nakon potpisanog sporazuma o postizbornoj suradnji sa Županijskim odborom HDZ-a 1990, ima i blok stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH.

Pet mandata osvojio je SDP BiH, po dva DF i SBB, dok će u idućem četverogodišnjem sazivu Skupštine SBŽ-a jednog zastupnika imati Nezavisni blok.

Klub Hrvata u Skupštini SBŽ-a broji 11 zastupnika, Klub Bošnjaka 18, dok Klub Srba ima jednog zastupnika.

Kopirati
Drag cursor here to close