Čović

Još bez imena: Imamo pet kandidata

Čović je rekao kako smatra da će odaziv Hrvata ''biti kao prošli put a izbori rezultat veći''.
Vijesti / Politika | 28. 06. 2022. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović nije želio otkriti ime kandidata HNS-a rekavši kako imaju pet kandidata ''za hrvatskog člana Predsjedništva BiH od kojeg ćemo izabrati jednog''.

Foto: Bljesak.info / Dragan Čović

''Vjerujem da ćemo imati izvrsnog kandidata kojeg će podržati svi Hrvati u BiH. Prinuđeni smo da izađemo s jednim kandidatom za razliku od ostalih koji izlaze s više'', rekao je Čović u pauzi sjednica Predsjedništva HDZ BiH na kojoj će biti dogovorene liste za sve nivoe vlasti na Općim izborima 2022.

''Nažalost, morali smo imati samo jednog kandidata, prinuđeni smo s jednim kroz jednu jasnu neizvjesnost'', rekao je i dodao kako smatra da će odaziv Hrvata ''biti kao prošli put a izbori rezultat veći''.

Između ostalog, najavio je i novi krug pregovora u Bruxellesu s povjerenikom za proširenje EU Oliverom Varhelyijem koji bi trebali biti održani idućeg tjedna.

Video: HDZ BiH ima pet potencijalnih kandidata za Predsjedništvo, sutra odluka

O plaćama

Čović je rekao kako će Nikola Špirić za četvrtak zakazati hitnu sjednicu Doma naroda PS BiH na kojoj bi bila samo jedna točka dnevnog reda, proračun.

''Naš zagovor je bio iznimno bitan, to su bile strukture uposlenika unutar institucija BiH, primarno misleći na policajce, uposlenike Uprave za neizravno oporezivanje, odnosno na sve službenike koji danas, osobito u vojnim formacijama, ne mogu doći u poziciju da mijenjaju svoju osnovnu plaću već zadnjih desetak godina, uz životni standard kakav jeste'', zaključio je Čović govoreći o plaćama.

Na kraju je izrazio uvjerenje kako će biti "dovoljno pameti" da se nađu rješenja za zaštitu najranjivijih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close