Dvije diplome MIT-a

Joe Biden imenovao prvu rodno fluidnu osobu na poziciju u vladi

Vijesti / Politika | 17. 02. 2022. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden prošloga je mjeseca imenovao Sama Brintona na poziciju u tamošnjem ministarstvu energetike te će tako Brinton biti prvi dužnosnik američke vlade koji se izjašnjava kao rodno fluidna osoba. Pozicija koju će obavljati fokusira se na zbrinjavanje goriva i otpada u uredu za nuklearnu energiju.

"Da, znam da neće biti lako. Da, shvaćam da je ovo veliki izazov. Da, mogu ga prihvatiti", kaže Brinton na LinkedInu. Brinton ima dvije diplome s Massachusetts Institute of Technology (MIT) te se bavi LGBTIQ+ aktivizmom i drag performansom, prenosi Index.hr.

Unatoč diplomama s elitnog sveučilišta, brojni protivnici vrše napade putem društvenih mreža koji se uglavnom fokusiraju na Brintonov osobni život.

Terry Schilling, predsjednik konzervativne lobističke udruge American Principles Project, nazvao je Brintona "kompletnim seksualnim degenerikom", a u drugom tvitu piše: "Ako je taj zadužen za pitanja nuklearnog otpada u Bidenovoj administraciji, trebao bi početi od sebe."

Iako je Brinton prva rodno fluidna osoba s pozicijom u američkoj vladi, LGBTIQ+ osobe (barem one koje su se javno istaknule kao takve) još su od 1960-ih aktivne u američkoj politici.

José Sarria, drag performer, bio je prva osoba koja se javno deklarirala kao homoseksualac i natjecala se za poziciju predsjednika SAD-a. To je bilo čak 15 godina prije no što je Harvey Milk izabran u odbor u San Franciscu te tako postao prvi homoseksualac u kalifornijskoj vladi. Još neki od njih su Marti Cummings i Maebe A. Girl.

Kopirati
Drag cursor here to close