Izložbe, glazba...

Jednomjesečna manifestacija 'Umjetnost u javnom prostoru'

Vijesti / Politika | 20. 06. 2012. u 12:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru će se od 21. lipnja do 20. srpnja održati manifestacija "Umjetnost u javnom prostoru" koja će okupiti desetke umjetnika iz Francuske, BiH i Srbije. Organizatori manifestacije su Francuski Institut u BiH, OKC Abrašević, Abart produkcija i Udruga FORA.

U povodu ovog kulturnog događaja danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program manifestacije, te je istaknuto kako će tijekom idućih mjesec dana Mostarci moći vidjeti bogat i šarolik umjetnički repertoar.

"Ovom manifestacijom želimo ujediniti ljude i umjetnike, te uspostaviti suradnju između francuskih i umjetnika iz Mostara i BiH. To je glavna nit ove manifestacije", kazao je Dominique Geslin, direktor Francuskog Instituta u BiH i savjetnik za kulturu Veleposlanstva Francuske.

Ronald Panza iz OKC-a Abrašević istaknuo je kako je u zadnje vrijeme u Mostaru primjetan kontinuitet događanja vezanih za urbanu kulturu, odnosno kulturu u javnim prostorima.

"Mislim da je primjetan odrađen napredak u generiranju tih događanja i mi se svi zajedno trudimo s onim što imamo i što nam je na raspolaganju da ostvarimo što bolje rezultate koji će ostati vidljivi i idućim generacijama", kazao je Panza.

U sklopu manifesatacije Umjetnost u javnom prostoru predviđeno je održavanje Dana glazbe, radionice za izradu skate parka i sitotiska, razna predavanja, te foto izložba 'Objektiviziraj', čiji je natječaj u tijeku. Manifestacija će se održavati na više lokacija u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close