Izbori na naš način

Na biralište donijeli popunjene listiće za sve razine vlasti

Prilikom prebrojavanja pronađeni su označeni listići tako da nije ni otvoreno to glasačko mjesto.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2022. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko izborno povjerenstvo je smijenila birački odbor u Hozićima u Bosanskom Novom (Novi Grad) nakon što su utvrdili da su na biralište doneseni popunjeni listići za sve razine vlasti, potvrdio je Feni predsjednik OIP-a Ljuban Knežević.

Naime, kako je kazao Knežević, izborni proces jutros nije počeo na biračkom mjestu u Hozićima zbog sumnje na tešku povredu Izbornog zakona BiH, jer je primijećeno da su doneseni popunjeni glasački listići.

Naglasio je da biračko mjesto u Hozićima još nije otvoreno.

''Prilikom prebrojavanja pronađeni su označeni listići tako da nije ni otvoreno to glasačko mjesto. Mi smo poslije toga otišli na lice mjesta, ja kao predsjednik i jedan član OIP-a da vidimo stanje i vidjeli smo da se radi o tom broju označenih biračkih listića. Tražili smo da birački odbor nastavi s radom, da prebroje listiće, a oni su se izjasnili da ne žele raditi. Nama je preostalo jedino rješenje da ih smijenimo i postavimo drugi odbor. Međutim, što će biti dalje vidjet ćemo. SIP je obaviješten i čekamo dalje instrukcije za postupanje'', kazao je Feni Knežević.

Kopirati
Drag cursor here to close