SIP

Izvršena kontrola i revizija financiranja političkih stranaka za 2015. godinu

Vijesti / Politika | 21. 09. 2017. u 13:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici primilo je k znanju Informaciju o izvršenom pregledu, kontroli i reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2015. godinu s nalazima revizije.

Izvještaji o izvršenoj reviziji financijskih izvještaja političkih stranaka za 2015. godinu bit će dostupni javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, www.izbori.ba.

U narednom periodu SIP BiH će, u skladu s nadležnostima, pokrenuti postupke utvrđivanja odgovornosti političkih stranaka za kršenje zakona u slučajevima gdje je to u postupku revizije utvrđeno.

U priopćenju Ureda za informiranje SIP-a podsjeća se da je, u skladu sa Zakonom o financiranju političkih stranaka, stranka dužna javno prikazati porijeklo i način utroška sredstava prikupljenih tijekom protekle kalendarske godine (računovodstvene godine).

Završni račun i financijski izvještaj u kojem se podrobno navode izvori prihoda, podaci o fizičkim i pravnim osobama  koje su dale dobrovoljne priloge te podaci o namjeni, odnosno aktivnostima za koje su sredstva utrošena, javni su dokumenti i objavljuju se na web stranici političke stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close