Predsjednički izbori

Izlazne ankete: Milanović ispred Grabar Kitarović

Orsat Miljenić, voditelj kampanje Zorana Milanovića kazao je kako su očekivali da budu prvi, ali da su ovo tek prve izlazne ankete.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2019. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 22. prosinca 2019. održao se prvi krug predsjedničkih izbora. Prema prvim izlaznim anketama u drugi krug ulaze Zoran Milanović osvaja 29,58% i Kolinda Grabar-Kitarović 26,38% dok Miroslav Škoro osvaja 24,10% glasova.

Slijede Mislav Kolakušić s 5,82 posto, Dario Juričan s 4,36 posto, Dalija Orešković s 3,28 posto, Ivan Pernar s 2,53 posto, Katarina Peović s 1,11 posto, Dejan Kovač s 0,93 posto, Nedjeljko Babić s 0,40 posto i Anto Đapić s 0,36 posto. Prema izlaznim anketama nevažećih je 1,16 posto glasova.

Orsat Miljenić, voditelj kampanje Zorana Milanovića kazao je kako su očekivali da budu prvi, ali da su ovo tek prve izlazne ankete.

"Mi smo kampanju odradili tako da smo zadovoljni. Očekivali smo da smo biti prvi. No ovo su samo ankete. idemo gledti što će biti dalje", rekao je šef stožera Orsat Miljenić i zahvalio svim koji su izašli na izbore.

"Kampanja je krenula u lipnju. Sad idemo do pobjede", kazao je Miljenić za Novu TV,

"Našoj zemlji treba malo više normalnosti. 6. siječnja postajemo uređenija zemlja", dodao je Miljenić.

Komentirajući rezultate prve izlazne ankete po kojima je Kolinda Grabar-Kitarović na drugom mjestu nakon Zorana Milanovića, Branko Bačić je kazao da je HDZ zadovoljan rezultatom.

''Od prvog dana smo tvrdili da će Kolinda Grabar-Kitarović ući u drugi krugi. To su prvi rezultati i pokazali. Čestitamo joj na tom rezultatu.''

''Ovo su još uvijek izlazne ankete. Došlo je do okrupnjavanja glasova Zoranu Milanoviću. To nije bio slučaj na desnom centru'', dodao je Bačić za HRT.

''Očekujemo da aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uđe u drugi krug i onda pobjedi. Na pitanje što ga zabrinjava kazao je da ga ništa ne zabrinjava te da očekuje bolje rezultate nego što su pokazale prve izlazne ankete.''

U stožeru Miroslava Škore, voditeljica volontera Kristina Bakula rekla je da su zadovoljni izlaznim anketama.

Rezultati su, rekla je, ohrabrujući jer pokazuju značajan rast u odnosu na prethodne ankete. Vjeruje da će Škorinoj pobjedi presuditi transparentnost izbornog procesa.

''Dosadašnje iskustvo i pozitivna energija pokazuje da je narod prepoznao promjenu i iskazao želju za promjenom'', rekla je za HRT.

U utrci za Pantovčak je 11 kandidata; Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Mislav Kolakušić, Ivan Pernar, Dejan Kovač, Dalija Orešković, Dario Juričan, Nedjeljko Babić, Anto Đapić i Katarina Peović.

Oko 20 sati izaći će prvi prelimenarni rezultati nakon 15-20% prebrojanih glasova, a Državno izborno povjerenstvo će nove podatke ažurirati svakih 20 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close