Priopćenje o priopćenju

Izgubljeni u prijevodu: Radiončić nastavlja rat s Pakistanom

Ministarstvo sigurnosti BiH ponovo poziva veleposlanika Pakistana ''da ne pokušava dezinformirati javnost...''
Vijesti / Politika | 28. 04. 2020. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ministarstvo nije prevodilo priopćenje veleposlanstva Pakistana, niti je za to imalo potrebe'', navodi se u priopćenju Ministarsva sigurnosti BiH u reagiranju na izjave veleposlanika Pakistana Mohammada Khalid Raoa da je Ministarstvo ''krivo prevelo'' njegovo priopćenje.

''Veleposlanstvo je 24. travnja objavilo priopćenje za javnost u kojem je reagiralo na izjave ministra Fahrudina Radončića u vezi s migrantskom krizom u BiH. To priopćenje objavili su svi mediji bez ikakvih intervencija i u njemu se doslovno navodi da je pakistanski veleposlanik '30. siječnja 2020. godine pozvao Radončića u svoj ured gdje su razgovarali o pitanju ilegalnih migranata'. Iz ovoga je potpuno jasno da je autor te rečenice u njihovom priopćenju veleposlanstvo Pakistana i da nije u pitanju nikakav krivi prijevod Ministarstva sigurnosti BiH'', navedeno je.

Ministarstvo sigurnosti BiH ponovo poziva veleposlanika Pakistana ''da ne pokušava dezinformirati javnost i da se, umjesto plasiranja lažnih vijesti, posveti međunarodnim obvezama i sigurnosnim strukturama BiH omogući identifikaciju više tisuća ilegalnih ekonomskih migranata iz njegove zemlje koji potpuno nelegalno borave u BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close