Poruka sa sjednice

Izetbegović: Nadam se da će političari RS-a odustati

"U BiH mora biti mir, stabilnost, ne mogu se negirati zločini, genocid niti se suprostavljati presudama Haškog tribunala, ovo je civilizirana država", kazao je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 02. 08. 2021. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Naravno, aktualna politička situacija u BiH obilježena odlukama Visokog predstavnika i reakcijama u RS, a onda i neke unutarstranačke stvari, završetak procesa, rekonstrukcija, kantonalnih odbora", kazao je Bakir Izetbegović kao odgovor na pitanje što će biti tema sjednice Predsjedništva SDA.

Šta će promijeniti dolazak novog visokog predstavnika Schmidta?

"Mislim da u prvih mjesec dana neće ništa biti posebno, a onda će ovakvom politikom političari u RS da dovedu do toga da se sudare sa institucijama BiH, s međunarodnom zajednicom, PIC-om, OHR-om. Nadamo se da će odustati prije nego dođe do smjena o kojima se govori", kazao je Izetbegović i dodao:

"U BiH mora biti mir, stabilnost, ne mogu se negirati zločini, genocid niti se suprostavljati presudama Haškog tribunala, ovo je civilizirana država. Nadam se da će nakon kolovoza to svi shvatiti i da ćemo krenuti putem stabilizacije, mira".

Jedno od pitanja je bilo i o tome kakav utisak na prvo upoznavanje ostavlja Schmidt, na što je kazao:

"Gospodin Schmidt je jedan političar koji ima ogromno iskustvo i ne možemo govoriti o tome kako izgleda i kakav utisak ostavlja, zna se točno tko je i što je gospodin Schmidt. Jedan odlučan i uspješan njemački političar koji iza sebe ima civiliziran svijet, zemlje PIC-a, OHR", poručio je Izetbegović. 

Kopirati
Drag cursor here to close