Energija 'Rođenih'

Izetbegović: Velež je falio Mostaru

Izetbegović je u Mostaru obećao da će za pet do deset godina od Sarajeva do Mostara se putovati za 50 minuta.
Vijesti / Politika | 25. 05. 2019. u 23:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iftaru u organizaciji Stranke Demokratske Akcije u Mostaru nazpčio je i njen predsjednik Bakir Izetbegović. Prisutnima se obratio govoreći o aktualnim temama, ali se prisjećajući i nekih ratnih epizoda.

Izetbegović je u svom obraćanju prisutnima kazao kako mu je uvijek posebno drago doći u Mostar.

"Sarajevo je glavni grad pa prema njemu možda ima malo i ljubomore. Ne znam koliko vi volite Sarajevo, ali mi volimo Mostar i uvijek volimo doći u Mostar i uvijek navijamo za Mostar", izjavio je Bakir Izetbegović. 

Kazao je kako je u ratu teško bilo u Sarajevu, ali kad su agresori srušili most kao da su srce iščupali. Čestitao je i na plasmanu Veleža u Premijer ligu. 

"Svi mi imamo tim za koji navijamo od djetinjstva, ali vjerujte da smo svi navijali za Velež. Pored Želje, Sarajeva, Slobode, svi smo mi navijali da se ovo desi", kazao je aludirajući na današnju pobjedu Veleža u Visokom. 

Izetbegović je ustvrdio da je Velež kreirao energiju uz sebe, da tisuće ljudi dolazi na utakmice, da je to falilo Mostaru.

"Kažu bolestan čovjek ima samo jedan problem, a zdrav stotinu. I narod koji je u ratu ima samo jedan problem, a narod koji je u miru ima sto problema. Hvala Bogu da imamo danas stotinu problema i mi ćemo njih ako Bog da riješiti", izjavio je. 

Kazao je da će BiH nastaviti svoj NATO u evropski put, da će se nastaviti obnova ekonomije, izgradnja te je obećao da će za pet do deset godina od Sarajeva do Mostara se putovati za 50 minuta. 

Prisutnim su se, kako prenosi Klix, obratili i lideri SDA u Hercegovini Edin Mušić i Salem Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close