Posjeta

Izetbegović stiže u Mostar

Predsjednik SDA u ponedjeljak je održao sastanak s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u Dubrovniku, a čini se kako je na red došao i Mostar.
Vijesti / Politika | 11. 01. 2022. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović prisustvovat će u utorak radnom sastanku u prostorijama SDA u Mostaru.

Naime, Izetbegović će održati radni sastanak s predstavnicima Kantonalne organizacije SDA HNK i Gradske organizacije SDA Mostar, a planirane su i izjave za medije s početkom u 13:00 sati.

Podsjetimo, predsjednik SDA u ponedjeljak je održao sastanak s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u Dubrovniku, a čini se kako je na red došao i Mostar.

Izetbegović je nakon sastanka priopćio kako je u razgovoru s Plenkovićem istaknuta potreba pronalaska konsenzusa o izbornoj reformi s ciljem ostvarivanja ravnopravnosti konstitutivnih naroda i ostalih te uklanjanja blokada u radu državnih institucija.

Izetbegović je prema priopćenju naglasio važnost dijaloga o rješavanju otvorenih pitanja na državnoj razini za vraćanje i osnaživanje povjerenja i suradnje dviju susjednih država, te je s tim u vezi podržano održavanje zajedničke sjednice hrvatske Vlade i Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo, Izetbegović je u subotu rekao da vjeruje kako postoji prostor za dogovor o izmjenama izbornog zakona u BiH na čemu inzistira HDZ BiH kako bi se zaštitila prava hrvatskog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close