Kako, kako?

Izetbegović sa španjolskim premijerom pregovarao o ekonomskoj suradnji

Izetbegović i Sanchez su također razgovarali o ekonomskoj suradnji Bosne i Hercegovine i Španjolske.
Vijesti / Politika | 30. 07. 2022. u 17:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se u subotu u Sarajevu s premijerom Španjolske Pedrom Sanchezom.

Sanchez je tijekom sastanka naglasio da Španjolska snažno podržava europski put Bosne i Hercegovine i dodjeljivanje kandidatskog statusa našoj zemlji za članstvo u Europskoj uniji.

Razgovarano je i o provedbi 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, s posebnim fokusom na provedbu ključnih reformi definiranih u Sporazumu kojeg su lideri bosanskohercegovačkih parlamentarnih stranaka, uz posredovanje predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, prihvatili u Bruxelessu u lipnju ove godine, objavljeno je na Facebook stranici predsjednika SDA.

Izetbegović i Sanchez su također razgovarali o ekonomskoj suradnji Bosne i Hercegovine i Španjolske. Istaknuto je da postoji značajan prostor za unapređenje te suradnje. Posebna pažnja posvećena je investicijskim potencijalima Bosne i Hercegovine u oblasti obnovljivih izvora energije.

Izetbegović se zahvalio Sanchezu na podršci koju Španjolska u kontinuitetu pruža Bosni i Hercegovini u protekle tri desetljeća.

Kopirati
Drag cursor here to close