Hrvatska stranka BiH

Izetbegović ne može nikome poklanjati državu

Hrvatska stranka BiH osudila je izjavu Bakira Izetbegovića.
Vijesti / Politika | 20. 10. 2017. u 15:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Hrvatska stranka BiH osudila je izjavu Bakira Izetbegovića o 'amanetu', ustvrdivši kako se takvim istupima gazi po povijesti i državnom kontinuitetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine.

"Naprosto je neshvatljiva ta Izetbegovićeva nepromišljenost, prizivanja nekakvih 'poluprivatnih amaneta', koje je navodno nekome ostavljao njegov pokojni otac, u situaciji kada BiH i njezini narodi vode grčevitu bitku da očuvaju cjelovitu i suverenu državu od separatista i pljačkaša", priopćeno je iz Hrvatske stranke BiH.

Iz te stranke navode kako je kontradiktorno s jedne strane optuživati Milorada Dodika za razbijanje Bosne i Hercegovine, a zatim, po istoj matrici, "poklanjati cijelu državu vladaru tuđinske države".

"Izetbegović nema pravo i ne može nikome poklanjati državu koja je u vlasništvu tri konstitutivna naroda i ostalih građana. Bosna i Hercegovina je nastala i prije dolaska turskih okupatora u ovu lijepu zemlju i politički su retardirani 'amaneti' bilo kojem stranom skrbniku", poručili su iz Hrvatske stranke BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close