Odgovor na smjenu Bratića

Izetbegović najavio osvetu

“Bratić je otišao. Vidjet ćemo gdje će oni izgubiti jednog. Morat ćemo tako.'', kazao je predsjednik SDA.
Vijesti / Politika | 26. 09. 2019. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) odgovorit će na smjenu Senada Bratića s mjesta potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), tvrdi u intervjuu za BHRT predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Bratić je prošli tjedan smijenjen zbog potpore deklaraciji SDA, koja je, prema ocjeni NSRS-a, protivna interesima RS-a.

“Bratić je otišao. Vidjet ćemo gdje će oni izgubiti jednog. Morat ćemo tako. Na svaki takav potez morat ćemo tako odgovoriti, jednostavno podučiti drugu stranu da tako radi. Mi moramo pomoći Dodiku da počne poštivati Ustav, zakone i partnere”, kaže predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Na pitanje tko drži ključ za formiranje vlasti u BiH Izetbegović nije precizirao hoće li SDA podržati Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH. Tvrdi da vlast može biti formirana sutra, ali da nema uvjetovanja.

“Što se mene tiče, to može biti urađeno sutra ujutro, kada srpska strana, koju predvodi Dodik, prestane inzistirati da se ne poštuju zakoni, a hrvatska strana prestane zaustavljati formiranje vlasti na federalnoj razini sa zahtjevom da se promijeni zakon (izborni op.a.). Poštujmo sadašnje zakone, pa ćemo ih mijenjati u hodu. Nema nas tu, nema mene s tim ključem. Ja sam samo ona bosanska strana u politici, koja ne može dozvoliti da se ne poštuju zakoni i pravni konstrukt u državi. Ni više ni manje”, tvrdi predsjednik SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close