Teško da će ostati u njoj

Izetbegović: Korupcija i nepotizam u stranci nisu razlog Čamparova napuštanja SDA

Zna razloge za njegovu odluku, ali ne bih o njima.
Vijesti / Politika | 14. 09. 2020. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, lider SDA, rekao je novinarima nakon okončane sjednice Kolegija Stranke demokratske akcije da je teško očekivati da Čampara nakon svega ostane u SDA.

Izetbegović je kazao da je bilo riječi o predizbornim aktivnostima, o radu, odnosno neradu Vijeća ministara. Najavio je da će se prekosutra sastati s Draganom Čovićem.

''Ne očekujem pomake, ali obećao sam da ćemo se sastati'', dodao je Izetbegović.

Novinare je najviše zanimala ostavka Aljoše Čampare.

''Dao je neopozivu ostavku. Glavni odbor će to da razmotri, ustvari nema šta da razmotri, nego da prihvati. Uostalom, šta će se događati, ne zna se. SDA mu je dala šansu i priliku, podršku, a kako će da uzvrati, vidjet ćemo'', kazao je Izetbegović.

Govoreći o Čamparinim optužbama na račun korupcije i nepotizma u stranci, Izetbegović je izjavio da to nisu pravi razlozi zbog kojih on eventualno napušta SDA.

''Čuo sam se ja s Čamparom ovih dana, obavio razgovor s njim prije ovih njegovih odluka. Znam ja razloge za njegovu odluku, ali ne bih o njima. Do sada smo imali pet ili šest puta ljude koji odlaze iz SDA i onda redovno se nađu neka nezadovoljstva, demokracijom ili nedemokracijom u SDA, putem kojim ona ide. Onda izađemo na izbore i SDA dobije svojih 310.000 glasova. Čampara može donijeti svoje odluke, ali možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, kako su oni prošli, koliko su dobili glasova, gdje su, kud su i gdje je SDA'',izjavio je Izetbegović.

Kazao je kako nema njegove odgovornosti što ljudi napuštaju SDA, dodavši da SDA nije savršena, ali "je jedna jako dobra, demokratska stranka u kojoj svako može govoriti što hoće i da ne snosi posljedice''.

''Bit će afera, bit će korupcije, gdje god ima vlasti ima i afera, rješavat će se'' rekao je Izetbegović, prenosi Avaz.

 

Kopirati
Drag cursor here to close