Potrebna masovnost

Izetbegović: Dijaspora izlaskom na izbore u jednom danu može mnogo toga promijeniti

Naglašeno je da oko dva milijuna građana Bosne i Hercegovine koji žive izvan domovine predstavljaju ogroman potencijal
Vijesti / Politika | 06. 07. 2018. u 14:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je u petak izaslanstvo Svjetskog saveza dijaspore. 

Predstavnici Saveza, koji okuplja 17 članica, informirali su predsjedavajućeg Izetbegovića o aktivnostima u bh. dijaspori i temama Devetog kongresa dijaspore koji će u subotu biti održan u Sarajevu, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 

Naglašeno je da oko dva milijuna građana Bosne i Hercegovine koji žive izvan domovine predstavljaju ogroman potencijal, pa će posebna pažnja biti posvećena ulozi dijaspore u ekonomiji BiH, potencijalnim investicijama, te očuvanju kulture, tradicije i jezika. 

Predsjedavajući Izetbegović dao je podršku djelovanju Svjetskog saveza dijaspore BiH. Pozvao je dijasporu da investira u bh. gospodarstvo i na taj način pomogne jačanju ekonomskog razvoja. 

Posebno je potcrtao važnost registracije i glasanje na predstojećim izborima, pogotovo u povratničkim područjima. Naglasio je da masovnim izlaskom na izbore dijaspora može u jednom danu mnogo toga promijeniti i doprinijeti stabilnijim prilikama u domovini.

Kopirati
Drag cursor here to close