Da se ne ponovi 2014

Izborno pitanje građana: Što ćete učiniti da zaštitite Doboj od poplava

Doboj je ugrožen od poplava zbog nedovoljne visine starog i nepostojanja drugih obrambenih nasipa
Vijesti / Politika | 20. 10. 2020. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa građana okupljena pod nazivom 'Da se ne ponovi maj 2014' uputila je otvoreno pismo političkim strankama i kandidatima za gradonačelnika da prije ovogodišnjih lokalnih izbora javno odgovore zabrinutim građanima što planiraju učiniti u periodu 2020-2024. godina da se Doboj zaštiti od poplava, kako se ne bi ponovio svibanj 2014.

Prema nalazima iz studije Vodoprivrednog zavoda RS iz 2014. godine Doboj je ugrožen od poplava zbog nedovoljne visine starog i nepostojanja drugih obrambenih nasipa, neuređenog korita rijeke Bosne i njenih pritoka, izgrađenih objekata i deponiranog materijala na vodoplavnom području, starog željezničkog mosta i odvodnje unutarnjih voda.

U otvorenom pismu grupa građana posebno izražava zabrinutost zbog institucionalne i predizborne zanemarenosti problema ugroženosti i zaštite od poplava i poziva političke stranke i kandidate da se posebno izjasne hoće li zaustaviti bespravnu, koruptivnu i nakon poplava 2014. godine nastavljenu gradnju na vodoplavnom području, a građanima sugerira da im zaštita od poplava bude jedno od važnih pitanja na osnovu koga će se opredjeljivati hoće li ili neće izlaziti na izbore, odnosno za koju političku partiju i kandidata će glasati ili neće glasovati na ovogodišnjim lokalnim i drugim izborima, stoji u priopćenju grupe građana.


Kopirati
Drag cursor here to close