Poruka iz RS

Izbornim zakonom riješiti hrvatsko pitanje u Federaciji

Sada treba sagledati kakav bi to Izborni zakon zadovoljio interese hrvatskog naroda u BiH.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2021. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra kako bi izmjenama Izbornog zakona BiH konačno trebalo biti riješeno hrvatsko pitanje u Federaciji BiH, ali i u kontekstu političkog predstavljanja Hrvata na razini BiH.

"Republika Srpska nije problem i nitko se ne spotiče oko odluka i stavova Republike Srpske u vezi s donošenjem konačne verzije izmjena Izbornog zakona BiH. Mi smo u Republici Srpskoj riješili pitanje `Sejdić-Finci` i to je bio jedan od osnovnih zadataka", izjavio je Čubrilović za N1.

Prema njegovim riječima, sada treba sagledati kakav bi to Izborni zakon zadovoljio interese hrvatskog naroda u BiH.

"Svjedoci smo da su već nekoliko godina, u nekoliko izbornih ciklusa Hrvati prevareni. Moramo biti objektivni u vezi s tim i treba pronaći povoljno rješenje. To što netko ne želi da to vidi može da nam se obije svima o glavu", upozorio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je naglasio da Izborni zakon BiH treba da se usavrši i da se riješi najveći problem, a to je, prema njegovom mišljenju, hrvatsko pitanje u FBiH.

"Treba riješiti i pitanje učešće Hrvata u rukovodstvu na razini BiH, što ne mislim da bi trebao biti problem. Očekujem da novi Izborni zakon BiH u funkciji bude prije predstojećih općih izbora", rekao je Čubrilović.

Video: Ćubrilović za N1: Inzko već duže vrijeme ovdje saosjeća samo sa jednim narodom
Kopirati
Drag cursor here to close