Reakcije na izjave Grlića-Radmana

Iz Srbije upućena prosvjedna nota Hrvatskoj - nastavak izgradnje atmosfere mržnje

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlić-Radmana izrečenih 24. veljače 2024. godine
Vijesti / Politika | 25. 02. 2024. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je prosvjednu notu Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu povodom, kako je priopćeno, neprihvatljive izjave hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlić-Radmana.

U prosvjednoj noti se navodi da "Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlić-Radmana izrečenih 24. veljače 2024. godine na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, upućenih protiv predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srbije u cjelini".

Atmosfera mržnje

Dodaje se da Ministarstvo ukazuje kako navedene izjave predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promoviranja mira i stabilnosti u regiji, piše Euronews Serbia.

Ministarstvo očekuje da će se visoki dužnosnici Hrvatske u nastupajućem periodu suzdržati od izjava koje predstavljaju miješanje u unutarnje stvari Srbije i voditi politiku pomirenja i dobrosusjedskih odnosa dvije države, piše u protestnoj noti.

Podsjetimo, na izjavu Grlić Radmana reagirao je sinoć i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da hrvatski ministar vanjskih poslova ne samo da se miješa u unutarnje stvari Srbije, već vrijeđa srpski narod i preijti građanima Srbije.

Miješanje u unutarnje stvari

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutarnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno", rekao je Vučić u izjavi za medije.

Grlić-Radman je gostujući na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sjedi", dodajući ''da je neudobno sjedeti na dvije stolice''.

Kopirati
Drag cursor here to close