Ivanić

'Neću od Vučića tražiti dokaze o mješanju stranaca u izbore u RS, jer ničega nije ni bilo'

"Neću inzistirati ni na čemu, jer ničega nije ni bilo", kazao je Ivanić na konferenciji za novinare u Banja Luci.
Vijesti / Politika | 13. 11. 2018. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izjavio je da neće tražiti od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dokaze o tome da su se stranci miješali u izbore u Republici Srpskoj.

"Neću inzistirati ni na čemu, jer ničega nije ni bilo", kazao je Ivanić na konferenciji za novinare u Banja Luci.

Vučić je 24. rujna, u jeku predizborne kampanje, izjavio da će "sačekati kraj izbora i onda će izneti frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS".

"I još nađu Srbe koji će Srbiju opzužiti za miješanje, onda vam je sve jasno", rekao je tada Vučić, aludirajući na Ivanića, koji je ranije rekao da se nitko, pa ni službeni Beograd ne treba miješati u izbore u RS i favorizirati jednu političku opciju.

Komentirajući izjavu novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će raditi na dogovoru i što boljem funkcioniranju BiH, Ivanić je kazao da je indikativna Dodikova izjava da "Predsjedništvo BiH postaje centralna politička figura".

"Ne bih imao ništa protiv da Dodik ostane pri svojom ranijim izjavama o BiH. To će, ako se i dogodi, biti protivustavno. Nadležnosti ne treba da se sele sa osobama", ocjenio je on.

Ivanić je dodao da će biti zanimljivo gledati dalje Dodikove poteze, odnosno hoće li, kako je najavio, sjednicama Predsjedništva BiH prisustvovati putem video linka, hoće li surađivati sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, koga je SNSD proglasio ratim zločincem i hoće li u zgradu Predsjedništva BiH unijeti zastavu RS.


Kopirati
Drag cursor here to close