UNMO - FHN

'Istraživanja' u bazi EBSCO

Vijesti / Politika | 28. 06. 2012. u 09:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Istraživanja' su prvi i jedini časopis Univerziteta indeksiran u EBSCO Host bazi podataka. Proces indeksiranja počeo je u siječnju 2012. godine. Časopis je zadovoljio kriterije, te je u lipnju potpisan ugovor između Fakulteta humanističkih nauka i menadžmenta EBSCO host baze podataka, sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama.

EBSCO Host - omogućava pretraživanje više baza podataka među kojima su najpoznatije:
Academic Search Complete - Multidisciplinarna baza podataka indeksira preko 11 000 časopisa. Više od 7000 naslova je u punom tekstu.

Business Source Premier - puni tekst za više od 8350 znanstvenih i stručnih časopisa iz biznisa i ekonomije.
Academic Search Premier - multidisciplinarna baza podataka sa punim tekstom iz 3600 recenziranih znanstvenih časopisa.
Medline - najveća i najpoznatija medicinska baza podataka koja indeksira 4800 znanstvenih časopisa iz područja biomedicinskih znanosti. Veliki dio indeksiranih časopisa je u punom tekstu.

Časopis 'Istraživanja' Fakulteta humanističkih nauka izlazi od 2006. godine i obuhvaća znanstvene i stručne radove, te ocjene i prikaze iz oblasti koje se primarno izučavaju na Fakultetu, književnost, lingvistika, povijest, komunikologija. Pod književnošću i lingvistikom podrazumijevaju se, ne samo radovi iz bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti, već i njemačkog i engleskog koji se također izučavaju na ovom fakultetu.

Radove objavljene u časopisu recenziraju eminentni profesori. Časopis okuplja autore sa univerziteta u Bosni i Hercegovini i šire, ali je naglasak stavljen na radove nastavnika i suradnika Fakulteta humanističkih nauka. Uvrštavanjem časopisa 'Istraživanja' u EBSCO Host bazu podataka potvrđen je temeljni cilj i zadatak Fakulteta humanističkih nauka - da proizvodi vrijednosti ljudskog duha, priopćeno je iz FHN.

Kopirati
Drag cursor here to close