Obećanja

Istekao rok, borci kuju novi plan

Ovaj rok propisan je u dva zaključka jednoglasno usvojena 23. svibnja ove godine na samom kraju tematske sjednice Zastupničkog doma o stanju i aktualnoj problematici u boračko-invalidskoj zaštiti
Vijesti / Politika | 23. 06. 2018. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je istekao rok od 30 dana do kada je trebalo biti održano zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH s prijedlozima zakona o pravima razvojačenih boraca i članova njihovih obitelji FBiH i o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja za FBiH, objavilo je Oslobođenje navodeći kako će borci odlučiti o novim potezima.

Ovaj rok propisan je u dva zaključka jednoglasno usvojena 23. svibnja ove godine na samom kraju tematske sjednice Zastupničkog doma o stanju i aktualnoj problematici u boračko-invalidskoj zaštiti u FBiH.

Usvojenim zaključcima od Vlade FBiH i resornog boračkog ministarstva zahtijevalo se da u roku od 30 dana dostave Zastupničkom domu prijedlog zakona o pravima razvojačenih boraca i članova njihovih obitelji po hitnoj proceduri, uz obvezu da u njega ugrade javnu objavu jedinstvenog registra boraca i borački dodatak, a Zastupnički dom se obvezuje da najkasnije za 30 dana razmatra prijedlog zakona o boračkim udruženjima od posebnog značaja, s tim da se u njega ugradi broj i financiranje boračkih udruženja. Kroz ova dva zakona trebala su biti ispoštovana tri boračka zahtjeva na kojim ova kategorija insistira već više od godinu: javna objava boračkog registra, uvođenje boračke naknade i ukidanje financiranja svih boračkih udruženja u FBiH.

Spomenuti zakon o pravima razvojačenih boraca i članova njihovih obitelji nije utvrđen ni na Vladi Federacije BiH. U četvrtak je održan sastanak predstavnika razvojačenih boraca i resornog ministra Salka Bukvarevića na kojem, bar prema riječima boraca, ništa novo nije ponuđeno, ali je naglašeno da je u tekst spomenutog zakona ugrađena objava javnog boračkog registra.

Kopirati
Drag cursor here to close