Vlada HNŽ

Isplaćeno 1.200 000.00 KM za poljoprivrednu i prehrambeno-prerađivačku proizvodnju

Vlada HNŽ-a usvojila je odluke kojima se odobrava utrošak 50.000,00 KM za podmirenje troškova za preveniranje, suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih bolesti životinja.
Vijesti / Politika | 12. 03. 2019. u 17:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj, 99. sjednici na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada HNŽ-a usvojila je odluke kojima se odobrava utrošak 50.000,00 KM za podmirenje troškova za preveniranje, suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih bolesti životinja, te za dijagnostička ispitivanja bolesti pčelinjih zajednica.

Razmotrene su ,također, i Informacija o utrošku namjenskih sredstva vodnih naknada te Izvješće o realiziranju županijskih novčanih potpora za 2018. Istaknuto je kako su novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji isplaćene u iznosu 1.200.000,00 KM. Ukupno su zaprimljena 1792, a odobreno 1713 zahtjeva za novčane potpore.

Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka HNŽ, Vlada je donijela više odluka o dodjeli koncesija u različnim područjima, poglavito za korištenje morskih voda za uzgoj ribe i drugih vodenih organizama, te mineralnih sirovina.

Usvojena je i Informacija Ministarstva gospodarstva o stanju eksploatiranja mineralnih sirovina na prostoru HNŽ. Posebno je istaknuto kako su mjerodavne županijske inspekcije, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, provele akciju s ciljem zaustavljanja nelegalnog eksploatiranja mineralnih sirovina. U akciji je izvršen nadzor 19 subjekata na 29 lokaliteta, pri čemu je izdano devet upravnih mjera i devet prekršajnih naloga.

Foto:PR / 99. sjednica Vlade HNŽ-a

Na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je usvojila Pravilnik o ostvarivanju prava na stambeno zbrinjavanje i Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pomoć u projektima samoupošljavanja, otvaranja radnih mjesta i drugih oblika radnog angažmana.

Na prijedlog Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, Vlada je na današnjoj sjednici razmotrila Izvješće o radu županijskih povjerenstava za procjenu šteta koje nastanu na materijalnim i drugim dobrima izazvanim djelovanjem prirodnih i drugih nesreća i Izvješće o radu Županijskog stožera civilne zaštite za 2018. godinu. Također, usvojena su izvješća o prikupljanju i korištenju sredstava ostvarenih temeljem posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća i o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava u 2018. godini.

Vlada je usvojila Odluku kojom je odobrila izdvajanje 297.000 KM za šport i potporu uspješnim športašima. Također, izdvojeno je 275.000 KM za potporu kulturi i kulturnim institucijama.

Nastavljajući uspješan ''Projekt energetske učinkovitosti u BiH'', koji se realizira u suradnji sa Svjetskom bankom, Vlada je donijela Odluku o izboru novih javnih objekata u HNŽ koji će se biti obnovljeni tijekom ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close