Rijaset

Islamska zajednica u BiH poziva na akciju u Siriji

Iz IZ u BiH apelirali su na sve one koji imaju utjecaj na zbivanja u Siriji da u prvi plan stave dobrobit tamošnjeg naroda.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2018. u 14:14

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je oštro osudila napad kemijskim oružjem na stanovnike sirijskog grada Dume i pozvala na akciju kojom bi se prekinule patnje i stradanja nedužnih ljudi, žena i djece u toj zemlji.

Iz sjedišta Rijaseta Islamske zajednice u BiH u Sarajevu medijima je dostavljena izjava u kojoj stoji kako međunarodna zajednica mora napokon prestati nijemo promatrati patnje sirijskog naroda.

"Islamska zajednica u BiH najoštrije osuđuje napad kemijskim oružjem na civile u gradu Duma u sirijskoj provinciji istočna Guta i poziva međunarodnu zajednicu da prestane nijemo promatrati patnje sirijskog naroda", stoji u izjavi.

Iz IZ u BiH apelirali su na sve one koji imaju utjecaj na zbivanja u Siriji da u prvi plan stave dobrobit tamošnjeg naroda.

"Stravične slike umorene djece ne mogu se opravdati bilo kakvim idealima ili ciljevima. One će, kao i brojne druge koje smo potisnuli u svome kolektivnom pamćenju, ostati trajna mrlja na savjesti čovječanstva", stoji u izjavi.

Prema različitim izvorima, u napadu kemijskim oružjem na grad Duma, koji je počinjen u subotu, smrtno su stradali deseci civila, a spominje se brojka i do 150 žrtava.

Mediji navode kako su napad izvele snage Asadovog režima, no vlasti u Damasku te optužbe odbacuju.

Rusija je odmah stala u Asadovu obranu, dok zapadne države uključujući SAD upozoravaju kako će režim u Damasku biti suočen s ozbiljnim posljedicama dokaže li se kako je odgovoran za opetovanu uporabu kemijskog oružja protiv civila, objavila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close