''Bit ću načelnik svih ljudi''

Irfan Čengić proglasio pobjedu: Starom Gradu se služi

Irfan Čengić proglasio je pobjedu, zahvalio svima za podršku, te je obećao kako će biti načelnik svih ljudi
Vijesti / Politika | 29. 10. 2023. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irfan Čengić proglasio je pobjedu na prijevremenim izborima u Općini Stari Grad.

On, prema rezultatima SDP-a, ima više od 60 posto glasova.

Čengić se zahvalio svima za podršku.

"Starim Gradom se ne vlada, Starom Gradu su se služi. Narednih 11 mjeseci ću služiti građanima i tražiti vaše povjerenje za dalje na osnovu rezultata rada. Vodili smo čistu, pozitivnu kampanju, kampanju o budućnosti o Starom Gradu, o nama a ne drugima. Moji prijatelji, vijećnici, naše porodice i ja su bili žrtve laži, napada i potvara, ali narod je to prepoznao.Hvala svima koji su srcem bili uz mene, kao što sam rekao ovo je pobjeda svih nas, a poraz bi bio samo moj'', rekao je Čengić, navodeći kako će biti načelnik svih ljudi, stranački interesi će biti sa strane a to očekuje i od vijećnika.

''Starom Gradu ćemo donijeti novu energiju, nove projekte, novi odnos prema ljudima, novo vrijeme bez korupije i pozivam da nas pratite da li se držimo obećanja. Stari Grad voli svoju djecu…", naveo je Čengić.

SDA priznala poraz

SDA je priznala poraz. Haris Zahiragić obratio se javnosti kazavši da je razlika velika i nedostižna za SDA-ovog kandidata Dženana Selimbegovića.

''Procenat od 59 je na strani Čengica. Razlika je toliko velika, kada se uzme uzorak od 9.000 glasova, nedostižno je u tom smislu, iako nisu sabrani glasovi. Tako da koristim priliku da čestitam'', rekao je Zahiragić, i dodao:

''Na rezultate koje smo postigli možemo biti ponosni. Selimbegović je postigao ono što je očekivao, došao je do dovoljnog broja ljudi. Mi smo izuzetni ponosni''.

Kazao je da će oni na narednim izborima biti favoriti jer će utemeljiti svoje baze. Problem je, kaže, što se 'patriotski blok' u posljednji čas ujedinio.

Odaziv birača - 30,34 %

Središnje izborno povjerenstvo objavilo je kako su danas su održani prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Biračka mjesta su bila otvorena od 07:00 do 19:00 sati. Odziv birača na redovnim biračkim mjestima je 30,34 %. SIP BiH će prve preliminarne rezultate objaviti večeras do 22:30 sati na internet stranici www.izbori.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close