Turković u Teheranu

Iran će uvijek podržavati suverenitet i teritorijalni integritet BiH

Ministrica Bisera Turković se u Teheranu sastala sa novoizabranim predsjednikom Irana Ebrahimom Raisijem
Vijesti / Politika | 04. 08. 2021. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, sinoć se u Teheranu sastala sa novoizabranim predsjednikom Islamske Republike Iran Ebrahimom Raisijem.

Ministrica Turković je čestitala na izboru i poželjela uspješan mandat predsjedniku Raisiju, koji je jučer zvanično preuzeo dužnost predsjednika Irana, a upravo je sastanak sa ministricom Turković bio jedan od prvih službenih sastanaka.

Tijekom sastanka je razgovarano o unapređenju bilateralnih odnosa dvije prijateljske zemlje, te jačanju suradnje u različitim oblastima. Predsjednik Raisi je kazao da je potrebno jačanje ekonomske suradnje i trgovinske razmjene, što će biti jedan od prioriteta nove administracije. Istaknuo je da će Iran uvijek podržavati suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, te da će podržavati napredak naše zemlje.

Ministrica Turković se zahvalila narodu i dužnosnicima Irana za svu podršku koju su pružili Bosni i Hercegovini u proteklim desetljećima, te predsjednika Irana upoznala sa trenutnom političkom situacijom u našoj zemlji, posljednjim događanjima vezanim za odluke visokog predstavnika, te odnosima u regiji. Također, ministrica je govorila o nastojanjima naše zemlje da ispunjava svoje vanjskopolitičke obveze, te poteškoćama s kojim se susreće na tom putu.

Sinoćnjem sastanku je nazočio i ministar vanjskih poslova Irana Mohammad Javad Zarif, s kojim će ministrica Turković danas održati odvojeni sastanak, zajedno sa delegacijama Ministarstava vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Irana.

Tijekom službene posjete Iranu, ministrica Turković će održati i druge sastanke sa dužnosnicima ove zemlje, te nazočiti inauguraciji novog iranskog predsjednika Raisija.

Kopirati
Drag cursor here to close