Otkrivamo

Imena: Četiri žene u utrci za premijerku HNŽ-a

I sam čelnik stranke, koji je rekao kako će se vlast u HNŽ praviti bez SDA, rekao je kako će se javnost iznenaditi nekim imenima na čelnim funkcijama.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2023. u 14:44 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darijana Katić Filipović, Vlatka Martinović i Tonka Krešić imena su među kojima će čelništvo stranke birati čelnicu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, saznaje portal Bljesak.info iz izvora bliskog Predsjedništvu HDZ-a BiH. Uz to, spominje se i ime Zore Dujmović, ali ona, kako doznajemo, ima najmanje šanse.

Katić Filipović je dopredsjednica HDZ-a BiH i bila je nositeljica liste HDZ-a BiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Foto: Bljesak.info / Završni predizborni skup HNS-a i HDZ-a BiH u Mostaru

Martinović je ravnateljica Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH a na prošlim izborima bila je nositeljica liste HDZ BiH za Zastupnički dom Federacije BiH.

Krešić je dugogodišnja savjetnica čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića, a spominjala se kao ministrica pravde u novom sazivu Vijeća ministara BiH.

Kao budući premijer Hercegovačko-neretvanske županije, na čijem je čelu osam godina Nevenko Herceg, spominjao se Stjepan Bošković. No, budući da se sve glasnije govori o osvježenjima u foteljama o kojima odlučuje HDZ BiH, izglednije je da će na čelo zasjesti netko od spomenutih dama.

I sam čelnik stranke, koji je rekao kako će se vlast u HNŽ praviti bez SDA, rekao je kako će se javnost iznenaditi nekim imenima na čelnim funkcijama. Rekao je to nakon sjednice Predsjedništva stranke te u intervjuu.

Foto: Twitter / Čović i Krešić

''Trebaju nam mladi da ne govorimo kako smo ugroženi i kako imamo problem oko izbornog zakona nego da napravimo zaokret… Dobit ćemo kvalitetnu sinergiju mladosti, svježine, iskustva i jednu obitelj koja može vući naprijed i Hrvate i Bošnjake i Srbe'', rekao je Čović gostujući na RTV Herceg-Bosne dodavši kako stari moraju gurati mlade.

Najavio je i kako će na razini Federacije biti ''još mlađih ljudi kao i na u županijskim razinama''.

''Od šest ministara na razini F BiH četiri do pet će ih biti od 35 do 40 godina, a od toga ćemo imati bar dvije dame'', istaknuo je Čović u emisiji u kojoj je najavio da bi HNŽ po prvi put mogao dobiti premijerku.

  / Krišto ispred Martinović

Inače, HNŽ je županija u kojoj nakon izbora 2018. nije uspostavljena nova vlast pa je Herceg upravljao tehničkom vladom i sam se našao na dvije pozicije pa je istodobno obnašao dužnosti i premijera i zastupnika što je nespojivo.

Prvi put BiH je dobila predsjedateljicu Vijeća ministara, na čelu Federacije BiH, ali i prvi put ženu u Predsjedništvu BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close