''Novi blok'' je laž

Ilija Cvitanović demantirao navode medija: Ništa nismo formirali!

HDZ 1990 može biti dio vlasti, ali samo s većinskim hrvatskim legitimitetom, kaže Ilija Cvitanović.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2023. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ 1990 može biti dio većine u FBiH samo s većinskim hrvatskim legitimitetom, kazao je za portal "Avaza" predsjednik ove stranke Ilija Cvitanović, komentirajući informacije pojedinih medija o formiranju novog političkog bloka u FBiH. Njega bi, prema navodima medija, osim HDZ 1990 trebali činiti i HNP, NES i Stranka za BiH, a novi blok trebao bi imati značajnu ulogu u formiranju vlasti i biti nezaobilazan partner strankama Trojke s jedne, odnosno SDA i DF s druge strane.

''HDZ 1990 može biti dio vlasti, ali samo s većinskim hrvatskim legitimitetom, a u bilo kom drugom slučaju bit će opozicija. Istina je da ovih dana kolega Vukadin, predsjednik HNP-a i ja, imamo dogovoren ručak u Sarajevu s gospodom Ogreševićem i Efendićem. Nikakav blok nismo formirali, a razgovarat ćemo o svim političkim temama u BiH'', kazao je Cvitanović.

Rasplet situacije

Rasplet trenutne situacije u vezi uspostave vlasti u FBIH u ovom momentu nitko ne vidi.

''Ja osobno procjenjujem da ni visoki predstavnik nije siguran što će učiniti. Veliko je pitanje postoji li ta većina. Mislim da ona može postojati uz jedan korektan, pošten, transparentan, ljudski odnos poštivanja legitimiteta svih političkih subjekata i vjerujem da će na tom tragu to biti završeno'', ističe Cvitanović za "Avaz".

Legitimno predstavljanje

Na pitanje koga vidi kao poželjnog partnera u budućoj vlasti, Cvitanović odgovara da ga prvenstveno zanima legitimno predstavljanje hrvatskog naroda.

''Koja će većina biti s druge strane ... Ona je s jedne strane prilično identificirana, druga je u poziciji kakvoj jeste, ali mene prvenstveno zanima hrvatski legitimitet'', dodaje predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović za portal "Avaza".

Kopirati
Drag cursor here to close