Ujedinjenje

I Vulin govori o Istočnoj i Zapadnoj Srbiji

Vulin je naveo da je sasvim siguran sa će svi kojima je Srbija na srcu ući u taj pokret i svi Srbi, gdje god da žive.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2024. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da Srbi trebaju biti ''jedinstven politički narod gdje god da žive''.

Vulin je pojasnio da mu je inspiracija za "srpski svijet" bila ujedinjenje dvije Njemačke, te da Srbija i Republika Srpska samo trebaju učiti od Zapada, prenosi Srna.

"Sve što je dobro za Nijemce, dobro je i za Srbe", rekao je Vulin, nekadašnji direktor Bezbjednosno-informativne agencije Srbije  i osnivač Pokreta socijalista.

Govoreći o ideji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da formira pokret za narod i državu, Vulin je naveo da je sasvim siguran sa će svi kojima je Srbija na srcu ući u taj pokret i svi Srbi, gdje god da žive.

"Mislim da je to konačno ideja ujedinjenja. Treba da budemo jedinstven politički narod. Svi uspješni narodi su jedinstveni politički narodi, bez obzira gdje žive", istaknuo je Vulin za TV Pink i dodao da će njegov Pokret socijalista biti integralni dio pokreta koji će predvoditi Vučić.

Naveo je kako ''stranci mrze Srbe koji kažu da je ujedinjenje Srba počelo i da se ne može zaustaviti, koji neće da prihvate okupaciju''.

Na ovu temu govorio je i predsjednik RS, Milorad Dodik, koji je govoreći za rusku Izviestiju istaknuo da RS ostaje u okviru svojih teritorija i da se rukovodi interesima svog naroda.

''Mi smo jedan narod sa narodom Srbije i doživljavamo Srbiju kao domovinu. Mi ćemo bezuvjetno očuvati subjektivitet Republike Srpske'', naglasio je Dodik.

Navodeći da su Nijemci imali pravo da objedine Istočnu i Zapadnu Njemačku, Dodik je rekao da je ''moguće da će i srpski narod imati to pravo''.

Kopirati
Drag cursor here to close