A stvarno nije mislio :)

I Vučić 'pohvalio' Komšića

Vučić je napomenuo kako je uvijek govorio o neophodnosti poštovanja teritorijalnog integriteta BiH.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2020. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je možda srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u pravu kada je rekao da je član Predsjedništva Željko Komšić zahtjevom za glasovanje o neovisnosti Kosova na Predsjedništvu BiH uradio fenomenalnu stvar za Srbe.

"Možda je u tom smislu i Milorad Dodik u pravu da je dobro da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo tko što zaista stvarno i iskreno misli", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije u Beogradu.

Vučić je napomenuo kako je uvijek govorio o neophodnosti poštovanja teritorijalnog integriteta BiH.

"Ali, kada imate dvojicu-trojicu čelnika BiH, koji sladostrasno mirno i otvoreno govore o tome kako su za priznanje neovisnosti Kosova, onda vam oni u svakom trenutku pokazuju što misle o vašoj zemlji, pokazuju da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio", naglasio je Vučić.

Rekao je kako Srbija svoju politiku prema BiH neće mijenjati, ali da on ne mora više govoriti onako kako bi izgledalo da se stalno zbog nečega pravda, jer su oni svojim ponašanjem jasno rekli Srbima šta misle o njima, odnosno i Srbima u Srbiji i Srbima u BiH.

"Hvala im na tome da su to pokazali, da bar nemam nikakvih moralnih obaveza, ne moram da reagiram i ponavljam stvari koje sam tisuću puta ponovio", dodao je Vučić.

Podsjećamo, Dodik je za rekao kako Komšićev zahtjev da se raspravlja o priznanju neovisnosti Kosova vidi kao inat politiku na kojoj mu je zahvalan, te da nije bilo drugog načina da BiH i službeno zauzme stav o Kosovu, a da netko ne pokrene pitanje priznanja u Predsjedništvu BiH.

Naglasio je kako je Komšić uradio fenomenalnu stvar jer će postojati odluka da ''BiH ne priznaje Kosovo i službeno i konačno''.

Kopirati
Drag cursor here to close