I to je BiH: Koalicija prekinuta ''zbog pijanki i alkohola''

Razlog za raskidanje koalicije je taj da NBP ne želI dati legitimitet načinu, na koji Nezavisni blok provodi svoje predizborne aktivnosti
Vijesti / Politika | 24. 09. 2018. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Novi bošnjački pokret / Članovi Nezavisnog bloka

Novi bošnjački pokret odlučio je na sjednici Predsjedništva da raskine predizbornu koaliciju s Nezavisnim blokom, koja je potpisana na dan 14. lipanj tekuće godine, priopćeno je danas iz ovog Pokreta.

Kako piše u priopćenju, razlog za raskidanje koalicije je taj da NBP ne želI dati legitimitet načinu, na koji Nezavisni blok provodi svoje predizborne aktivnosti - uz pijanke i konzumiranje alkohola.

''Ne želimo da se svrstamo ni u tom, ni u bilo kojem drugom smislu, ni pogledu, u kategoriju pojedinaca i kolektiva kojima je odumro osjećaj da su pripadnici islamske vjeroispovjesti. Politika se mora voditi s jasnim etičkim kodeksom, a Novi bošnjački pokret neće dozvoliti da upadne u zamku, odsustva i poštivanja vjerskih osjećaja i normi.

Ovaj čin nije kompatibilan s našim etičkim kodeksom, a u dokumentu koji smo potpisali jasno je precizirano da će bilo kakavo kršenje etičkom kodeksa biti kažnjivo raskidom ugovora'', piše u priopćenju koje potpisuje Mirsad Ćosić, predsjednik Novog bošnjačkog pokreta.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini bit će održati 7. listopada. Koštat će 8.5 milijuna konvertibilnih maraka. Pravo glasa imat više od tri milijuna birača. Izborna kampanja počela je 7. rujnaa i trajat će do 6. listopada, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close