Treći crveni karton

I Posušje ne želi vidjeti Komšića

''Na ovim izborima Posušje je jasno reklo tko je hrvatski član Predsjedništva BiH….'', naveo je načelnik Bago.
Vijesti / Politika | 11. 10. 2018. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedan od dvojice novoizabranih bošnjačkih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, nije dobrodošao u Posušje'', objavio je posuški načelnik Branko Bago.

Naveo je kako je Komšić, ''osoba koja iz dana u dan radi na dekostitutivnosti Hrvata u BiH, koja koketira sa svojom nacionalnosti ovisno o trenutnim potrebama i koja je po treći put bošnjačkim glasovima uzurpirala mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH ne može predstavljati hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti dobrodošla u naše Posušje''.

''Na ovim izborima Posušje je jasno reklo tko je hrvatski član Predsjedništva BiH. Skoro 90% birača dalo je potporu dr. Draganu Čoviću i političkim strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora. Odlučno i hrabro stojimo uz HNS i predsjednika Čovića u daljnjoj borbi za jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u Bosni i Hercegovini. Budimo ustrajni u zalaganjima za pravedna, logična i ustavna zakonska rješenja izbornog procesa kako bi u što skorijem roku nadišli ovu anomaliju koja omogućuje brojnijem narodu da majorizira malobrojniji birajući mu predstavnike'', naveo je Bago.

Posušje je treća općina, nakon Čapljine i Gruda, koja je poručila kako Komšić nije dobrodošao.

 

 

Komšić je u intervjuu za N1 rekao kako i ti načelnici, koji su ga proglasili nepoželjnim, mogu računati na njegovu pomoć kao člana Predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close