Može im se

I njima je inflacija: Plaće Predsjedništvu, ministrima i parlamentarcima veće za tisuću maraka

Novim Nacrtom zakona o proračunu predviđeno je uvećanje plaća za više od 1.000 KM. Možete i pogoditi kome - državnim ministrima, parlamentarcima oba doma i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 19. 12. 2022. u 06:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok radnici realnog sektora sa zahtjevima da njihove plate iole idu u korak s nikada višom inflacijom bolji položaj traže na ulicama, drugi vlastitim uredbama sami sebi povećaju plaće.

Povećanje za više od tisuću maraka 

Novogodišnje želje o višim plaćama bit će ispunjene samo novoizabranim državnim dužnosnicima. Novim Nacrtom zakona o proračunu predviđeno je uvećanje plaća za više od 1.000 KM. Možete i pogoditi kome - državnim ministrima, parlamentarcima oba doma i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nacrtom je planirano dodatno povećanje platne osnovice s 535 na 630 KM u skladu sa zahtjevima Sindikata s ciljem poboljšanja statusa zaposlenih u državnim institucijama i ublažavanja utjecaja inflacije.

Član Predsjedništva BiH imat će plaću šest tisuća i tristo KM 

Prema novom obračunu, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine s najvišim koeficijentom od 10 imat će povećanu osnovnu platu za 950 maraka. Visina plate članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine će iznositi 6.300 KM.

Povećanjem plata može biti zadovoljno i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine s predsjedavajućim na čelu, koji će za svoj rad dobiti dodatnih 855 maraka, dok će ministrima primanja biti povećana za 807,50 KM, objavila je Federalna televizija.

Visina plaće predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine će iznositi 5.670 KM. Visina plate ministara Bosne i Hercegovine će iznositi 5.355 KM.

Ministri i državni parlamentarci zarade mjesečno više od pet tisuća KM 

I državni parlamentarci u narednoj godini imat će izdašnija primanja. I to za 798 maraka. Visina plaće poslanika i delegata u Parlamentu Bosne i Hercegovine će iznositi 5.292 KM.
Jasno je da iznos plaća ne zavisi samo od ovog povećanja jer uz dodatke na staž, topli obrok, te ostale naknade i regres - primanja izabranih funkcionera mogu biti i veća. Što je za ostale budžetske korisnike s prosječnom platom nešto većom od 1.150 maraka nedostižan iznos.

Kopirati
Drag cursor here to close