Kritike

I Naša stranka 'udarila' po kolektorima

“Jedino pitanje oko kojeg su se ustvari lako dogovorili je pitanje izgradnje kolektora, s obzirom da je to u praksi značilo dogovor oko trošenja milijuna eura tuđeg novca''
Vijesti / Politika | 12. 06. 2018. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na primjerima Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije  najbolje se može vidjeti kakve su zaista nacionalne politike i koji su njihovi dometi. Tako je HDZ-SDA koalicija, samo ove godine, rezultirala štrajkom uposlenih u zdravstvu, štrajkom upozorenja uposlenih u srednjim i osnovnim školama te izazivanjem sigurnosne krize širih razmjera prilikom dolaska migranata u Mostar'', poručuju iz mostarskog odbora Naše stranke.

Paralelno s pokazivanjem nesposobnosti za rješavanje najvažnijih županijskih pitanja, vladajuća koalicija je nastavila nizati neuspjehe i na slučaju Mostara. Naime, od veljače pa do danas, tzv. pregovori gradskih odbora devet stranaka, predvođeni HDZ BiH - SDA vlastodršcima, dogodili su se čak devet puta, bilježeći devet velikih neuspjeha.

“Jedino pitanje oko kojeg su se ustvari lako dogovorili je pitanje izgradnje kolektora, s obzirom da je to u praksi značilo dogovor oko trošenja milijuna  eura tuđeg novca. Nepodnošljivu lakoću krčmljenja tuđeg novca, koalicija je istrenirala na primjeru mostarskog proračuna, pa su po istom principu nastavili i sa novcem koji je za kolektore pristigao iz Kraljievine Švedske i Svjetske banke. Način trošenja novca, način izvođenja radova, a sad i probijanje svih rokova za puštanje kolektora u funkciju, razlozi su javnih prozivki mostarskih vlastodržaca koje Naša stranka upućuje već duže vrijeme a kojima se u travnju pridružio Ambasador Kraljevine Švedske, a prošlog tjedna i šef Ureda Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu” - izjavila je Irma Baralija, predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

Sve ovo govori u prilog tezi da se nacionalni interesi vladajuće koalicije svode na jedan jedini interes: novac. Imajući to u vidu, iz Naše stranke Mostar su pozvali građane i građanke HNŽ da na predstojećim izborima biraju manje nacionalno a više racionalno. 

Kopirati
Drag cursor here to close