Albanija

I Dodik je persona non grata

U Tirani bi 8. i 9. svibnja trebao biti održan sedmi summit Brdo- Brijuni procesa, koji će okupiti lidere zemalja regije i čiji je ovogodišnji domaćin predsjednik Albanije...
Vijesti / Politika | 07. 05. 2019. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dužnosnik pokreta Samoopredjeljenje Boiken Abazi objavio je na Twitteru da su predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nepoželjne osobe u Albaniji, u čijem glavnom gradu Tirani od srijede trebaju prisustvovati summitu Brdo-Brijuni procesa.

''Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su persone non grata u Albaniji. U Tirani će se 8. svibnja u 18 sati građani okupiti kako bi se suprotstavili njihovoj supremacijskoj i šovinističkoj politici, kao i da bi se suprotstavili njihovoj posjeti Albaniji povodom samita Brdo-Brioni'', napisao je Abazi na Twitteru, prenio je Tanjug.

U Tirani bi 8. i 9. svibnja trebao biti održan sedmi summit Brdo- Brijuni procesa, koji će okupiti lidere zemalja regije i čiji je ovogodišnji domaćin predsjednik Albanije Iljir Meta, a kao počasni gosti su najavljeni predsjednik Poljske Andžej Duda i visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini.


U glavnom gradu Albanije okupit će se lideri "zapadnobalkanske šestorke" – Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, kao i dužnosnici Slovenije i Hrvatske, država koje su svojevremeno pokrenule proces Brdo-Brijuni.

Kopirati
Drag cursor here to close