Stižu

''I Britanci se uključuju''

Prethodnih mjeseci parlament Ujedinjenog Kraljevstva iskazao je snažan interes za situaciju u BiH, uključujući i održavanjem nekoliko tematskih debata i upućivanjem parlamentarnih pitanja vezanih za BiH.
Vijesti / Politika | 26. 01. 2022. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva posjetit će Bosnu i Hercegovinu 26-28. siječnja.

Prethodnih mjeseci parlament Ujedinjenog Kraljevstva iskazao je snažan interes za situaciju u BiH, uključujući i održavanjem nekoliko tematskih debata i upućivanjem parlamentarnih pitanja vezanih za BiH. Tijekom posjete BiH, izaslanstvo će sagledati postojeću političku situaciju, regionalni kontekst i ulogu UK u pružanju podrške pozitivnim promjenama. Razgovarat će sa izabranim dužnosnicima, predstavnicima civilnog društva i lokalnih vlasti, te međunarodnim partnerima.

Tom Tugendhat, predsjedatelj Odbora za vanjsku politiku, rekao je:

"Ujedinjeno Kraljevstvo se snažno zalagalo za uspostavljanje mira na Balkanu i ima postojano naslijeđe u obrani civila i čuvanju mira, stabilnosti i demokracije u Bosni i Hercegovini. Danas, zemlja se suočava sa najvećom prijetnjom zadnjih desetljeća. Naša posjeta će pomoći Oboru u razumijevanju što je to što UK, i šira međunarodna zajednica, još mogu učiniti da pomognu."

Inače, Odbor za vanjsku politiku britanskog parlamenta sagledava rad Ministarstva za vanjsku politiku, komonvelt i razvoj UK. Čine ga članovi Parlamenta iz različitih političkih stranaka. Odbor je 18. siječnja održao raspravu o situaciji u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close