Pomjeranje izbora

I afera s izborima služi da sakrije razne maline?

Bradara kaže kako SIP BiH, koji je nelegitiman, nije imao uporište da u ovom trenutku odgodi izbore koje su sami raspisali.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2020. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanica hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara rekla je da HDZ BiH nije kriv što proračun još nije usvojen i da Središnje izborno povjerenstvo BiH nije imalo zakonske osnove da prolongira izbore.

Bradara je istaknula kako je HDZ bio spreman davno glasovati za proračun i usvojiti ga.

Navela je kako je proračun najvažniji politički dokument koji se usvaja tijekom godine i da je trebao biti usvojen još u prošloj godini.

"Do toga nije došlo i sada čekamo da dođe do prijedloga proračuna i on treba doći od predlagača. Koliko znam, Ministarstvo financija je i tu fazu završilo, a kada će doći kod nas ne znam", rekla je Bradara novinarima.

Naglasila je kako SIP BiH, koji je nelegitiman, nije imao uporište da u ovom trenutku odgodi izbore koje su sami raspisali.

''O tome će riječ dati pravosudne institucije i u ovom trenutku svatko čita zakon kako želi, provodi ga kako želi, a izbore su odgodili za 45 dana. Ne znam čime su se vodili u ovom trenutku", rekla je Bradara.

Navela je kako nije zadaća SIP-a da se bavi novcem nego da provodi Izborni zakon.

"Zašto se odugovlači održavanje izbora odgovor trebaju dati oni koji to čine", navela je Bradara i dodala da se iza spašavanja ljudskih života tijekom epidemije provuklo niz afera i da se te stvari nekim drugim aferama i pričama pokušavaju sakriti.

Kopirati
Drag cursor here to close