Vlasništvo države

Huston: BiH ostvarila značajan napredak u uknjižbi nepokretne vojne imovine

BiH je ostvarila značajan napredak u uknjižbi nepokretne vojne imovine kao vlasništva države.
Vijesti / Politika | 07. 12. 2017. u 22:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info / Vježba OSBiH u Čapljini

NATO Stožer Sarajevo upriličio je večeras u zgradi Oružanih snaga BiH novogodišnji prijem.

Brigadni general Robert A. Huston prisjetio se postignuća i aktivnosti ostvarenih u ovoj godini te zahvalio partnerima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH, kao i međunarodnim partnerima koji ostaju opredijeljeni da podrže put BiH ka euroatlantskim integracijama i aktivaciju Akcijskog plana za članstvo.

Primijetio je da je BiH ostvarila značajan napredak u uknjižbi nepokretne vojne imovine kao vlasništva države te naglasio da je trenutno, po podacima Ministarstva obrane BiH, uknjiženo više od polovine vojnih lokacija.

Istaknuo je i da provedba Pregleda obrane dobro napreduje.

''Ministarstvo obrane i Oružane snage blizu su završetka posla na sastavljanju detaljne strukture jedinica koja će stupiti na snagu po aktivaciji Akcijskog plana za članstvo. Pregled obuhvaća personal, opremu i vozila. Oružane snage i Ministarstvo obrane BiH Pregled provode na profesionalan način'', kazao je.

Brigadni general Huston je dodao da Ministarstvo obrane vrijedno radi i na unapređenju postupka nabavki u obrani, boljem upravljanju nabavkama i pratećoj odgovornosti, a paralelno s time i na ubrzanju isporuka zaliha za sve pripadnike Oružanih snaga.

''Operativno, BiH nastavlja davati značajan doprinos međunarodnom miru i stabilnosti u operacijama NATO-a, Europske unije i Ujedinjenih naroda u Afganistanu i Africi. Iako po veličini male, Oružane snage BiH imaju značajan pozitivan utjecaj u tim međunarodnim operacijama'',  kazao je.

Istaknuo je i pozitivan pomak što su ga Oružane snage ostvarile u kontekstu brige za građane i razvoja regionalnih rješenja za regionalna pitanja.

''Oružane snage i civilni organi se nastavljaju obučavati sa susjedima i partnerima u regiji. Ove godine sudjelovali su na vježbama održanim u BiH, Njemačkoj, Rumuniji i Srbiji. Kao vrhunac te regionalne suradnje, BiH je ove godine bila domaćin vježbe Euro-atlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe'', kazao je.

Dodao je da je tijekom te vježbe BiH ugostila više od 1.200 sudionika iz 34 države te da je to bio uspjeh za BiH, NATO i za partnerske države sudionice.

Brigadni general Huston istaknuo je i pomoć koju Oružane snage BiH pružaju civilnim organima vlasti te podsjetio na njihovu podršku kroz gašenje požara, medicinsku evakuaciju i inženjerijske radove.

'' Ta pomoć, kao i kontinuirane aktivnosti deminiranja, garancija su sigurnosti sadašnjih i budućih generacija građana ove države'',  naglasio je.

Novogodišnjem prijemu prisustvovali su međunarodni i domaći dužnosnici te ostali gosti.

Kopirati
Drag cursor here to close