Gradski oci

Huligani u Mostaru: Kakva politika…

"Evo što kažu prije izbora. Što je nakon izbora? Opet politika?", upitao je Marić.
Vijesti / Politika | 29. 11. 2022. u 15:51

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja ne znam kako politika može imati veze s tim. Najveća mi je uvreda kada netko kaže da politika stoji iza huliganskih nereda'', rekao je predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara o sve češćim huliganskim izgredima koje sprječava policija u Mostaru.

''Ako se neće društvo pozabaviti odnosom huligana, ako se neće donijeti Zakon o sportu i ostalo, kako to možemo mi gradonačelnik, predsjednik Vijeća ili samo Vijeće spriječiti neodgovornu grupu koja prijeđe na jednu ili na drugu stranu i napravi nered i čitav grad se zabavi tim problemima?'', rekao je Marić.

Kritizirao je psihologe koji su doveli u vezu huliganizam s politikom.

''Zaista i ti psiholozi da tako kažu da je to stvar politike. Ja njih doživljavam kao ozbiljne ljude i ozbiljno zanimanje i smatram da ima tu više posla za njih i za cijelo društvo. Odgovorno tvrdim da politika, barem stranke kojoj pripadam, nikad neće stati iza takvih nereda i najoštrije osuđujem takve nerede i inzistiramo da se počinitelji kazne. Nažalost, oni uglavnom nisu kažnjeni'', rekao je Marić.

"Evo što kažu prije izbora. Što je nakon izbora? Opet politika?", upitao je Marić.

S njim se složio mostarski gradonačelnik Mario Kordić koji je rekao kako ''ne dolazi u obzir da je to dirigirano nešto ili politički''.

''Apsolutno odbacujem sve te tvrdnje. Ono što je Grad Mostar učinio po tom pitanju, vi ste svjedoci, da smo u zadnjih mjesec dana stavili jako puno videonadzora kojeg smo predali MUP-u na korištenje. To bi trebalo poboljšati sigurnosnu situaciju u Gradu. Već sam par puta komentirao kakva je konotacija napada u Katru sad su se potukli Meksikanci s Argentincima. Događa se to u svakom gradu, pogotovo u gradu koji ima dva premijerligaša. Imate te huliganske skupine, neću ih zvati navijačkim jer to navijači ne rade. Međutim, nema potrebe u Gradu Mostaru stavljati to u neki drugi kontekst osim huliganski. Na policiji je da odradi svoj posao, kazni počinitelje i onda kada kazne budu malo više pretpostavljam da će biti manje problema'', rekao je Kordić.

Podsjetimo, mostarska je policija proteklih dana spriječila više huliganskih obračuna u gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close