Reagiranje

HSP: Vlast se hvali otvaranjem pučkih kuhinja

Vijesti / Politika | 07. 09. 2017. u 07:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nemoćna vlast hvali se otvaranjem sirotišta i pučkih kuhinja'', priopćila je Hrvatska stranka prava navodeći kako je ''aktualna politika Hrvata u BiH dovela do toga da Crkva i sami svećenici moraju izgrađivati Dom za siromašne studente Dompes u Mostaru u sklopu kojeg je i Pučka kuhinja''.

''Hrvatska stranka prava poštuje zalaganje Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini kao i samu Hercegovačku franjevačku provinciju i zauzimanje za projekte od važnosti za opstanak Hrvata i katolika u BiH, ali u svemu vidimo jedno razočarenje naspram aktualne vlasti Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH. U ovom ali i brojnim drugim primjerima vidimo nemoć HDZ BiH oko danih predizbornih obećanja i mogućnosti stvaranja uvjeta za normalan život Hrvata u BiH'', navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Nikola Raguž.

''HDZ BiH i predsjednik Dragan Čović obećavali su nam hrvatski entitet, bolje zdravstvo, školstvo, medije, kanal na hrvatskom jeziku, autoput do Mostara, bolje ceste, Sportsku dvoranu u Mostaru, hrvatske institucije, itd., a dobili smo jedino nekoliko spomenika, renoviranje postojećih ulica i pučke kuhinje. Još se hvale i otvaranjem većeg broja veleposlanstava Republike Hrvatske u BiH tako da i ono malo preostalih Hrvata koji mogu dobiti hrvatsku putovnicu uzme taj dokument i ode iz BiH'', navodi se i dodaje da je onaj tko je rekao da se povijest ponavlja, apsolutno u pravu, jer i danas sto godina kasnije Hrvati se iseljavaju.

HSP, između ostalog, navodi kako je paradoks tim i veći što u Mostaru postoji Javna kuhinja koja priprema jedan značajan broj obroka, ali da je u jako lošem stanju s kroničnim nedostatkom sredstava i hrane.

''Umjesto da se uloži u postojeću instituciju i da se jačaju postojeće gradske ili županijske organizacije, mi i dalje pravimo nove koje opet neće imati ili željeti tko financirati. Zapadnohercegovačka županija, kako stopostotna hrvatska županija, na čelu sa premijerom Zdenkom Ćosićem neće da financira Studenski dom Sveučilišta u Mostaru, za smještaj i hranu, studenata koji su slabijeg imovnog stanja i ne stanuju u privatnim stanovima, a da financira Dompes. Trenutačna vlast nema u planu niti otvara bilo kakav gospodarski objekt, pogon koji će zaposliti stotinjak radnika, dovesti neku investiciju i osigurati plaću i pošten život. Nekada su u Mostar dolazili predsjednik Tuđman pa kasnije i premijer Sanader sa projektima i investitorima, otvara se Aluminij d.d. Mostar, renovirale hidroelektrane, dalekovodi, otvarala se predstavništva inozemnih tvrtki, donacije za porušene kuće, itd., a sadašnji premijer Andrej Plenković dolazi sa puno lijepih riječi bez konkretnih djela. On najavljuje otvaranje konzulata kako bi nam prodao putovnice, a predstavništva tvrtki otvara u Republici Srpskoj, smiješno i žalosno!?'', navedeno je u priopćenju koje potpisuje Nikola Raguž, predsjednik HSP.

Kopirati
Drag cursor here to close