O prosvjedima

HSP BiH: Ovo su bili spontani narodni socijalni prosvjedi

Vijesti / Politika | 07. 02. 2014. u 22:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HSP oglasila se priopćenjem u kojem kažu kako već dulje vrijeme upozoravaju vladajuće strukture metodama konfuzije i destrukcije žele zataškati svoje kriminalne i korupcijske radnje ostavljajući narod na margini egzistencije.

''S druge strane svaki organizirani i za društvo potrebiti politički pokušaj alternative svim se silama guši i onemogućuje koristeći se u tu svrhu i obavještajnim metodama i državnim vladajućim institucijama.

Naglašavali smo kako se zbog toga u društvu stvara stanje koje može nekontrolirano eksplodirati. Evo i dogodilo se'', stoji u priopćenju.

Hrvatska stranka prava BiH navodi u priopćenju ''kako bez obzira što običan čovjek poglavito mladež možda i instinktivno i ne snalazeći se djeluje na ovakvo podmetnuto stanje vladajućih ne može prihvatiti nasilno i rušilačko ponašanje pojedinaca te takav oblik djelovanja najoštrije osuđuje''.

''Smatramo kako su ovo bili spontani narodni socijalni prosvjedi kojima je nedostajala politička uobličenost i struktura što su namjerno uništili vladajući. S obzirom na društvenu destrukciju moćnika mišljenja smo kako je ovo jasna poruka vlastodršcima da je većina naroda spremna suprotstaviti se ovakvome stanju jer je dominantna većina prosvjednika bila za miran i dostojanstven način izražavanja nezadovoljstva'', navodi se u priopćenju.

Hrvatska stranka prava BiH smatra kako je ovo početak kraja odnarođenih vladajućih struktura i da će narod i alternativne političko društvene strukture nastaviti daljnju političku borbu i mirnim prosvjedima i dostojanstvenim neposluhom i demokratskim izborima.

Kopirati
Drag cursor here to close