Sarajevo

HSP BiH o održavanju mise za Bleiburg: Stranake s adresom u Sarajevu ne biraju sredstva

''Mi u HSP BiH žestoko osuđujemo i sa gnušanjem odbacujemo stav stranaka sa adresom u Sarajevu, koje ne biraju sredstva kako bi došli do nekog jeftinog političkog boda.''
Vijesti / Politika | 08. 05. 2020. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HSP BiH daje punu potporu uzoritom kardinalu Vinku Puljiću vezano za održavanje svete mise povodom 75. obljetnice Bleiburške tragedije.

''Mi u HSP BiH žestoko osuđujemo i sa gnušanjem odbacujemo stav stranaka sa adresom u Sarajevu, koje ne biraju sredstva kako bi došli do nekog jeftinog političkog boda.

Ove stranke su toliko bezobrazne da idu u krajnost sa protivljenjem održavanja katoličkog obreda, koji nema apsolutno nikakve veze ni sa fašizmom ni vraćanjem u neka prošla vremena.

Svetom misom se moli za duše pokojnika koji su masakrirani na Bleiburškom polju od strane partizansko-komunističkih zločinaca i svim križnim putevima koji su posljedica Bleiburga. HSP BiH podsjeća ove koji se vole nazivati borcima za ljudska prava, da su tada „smaknuti“ desetci tisuća civila-žena, djece i staraca, kao i tisuće razoružanih vojnika, bez suđenja i presuda, što je protivno i Ženevskoj konvenciji i zdravom razumu'', priopćeno je iz HSP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close