Vidljivi pomaci

Hrvatski konzul u Posušju: Ovaj grad se razvija krupnim koracima

Konzul Babić ocijenio je kako su pozitivni pomaci u razvoju Posušja itekako vidljivi.
Vijesti / Politika | 25. 05. 2021. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru dr. sc. Marko Babić posjetio je u utorak općinu Posušje gdje se susreo s načelnikom te općine Antom Begićem.

Tom prigodom bilo je riječi o radu općinske uprave te razvojnim projektima koji se provode u općini.

Usto, razgovaralo se o radovima na unaprjeđenju cestovne infrastrukture, poduzetničkim zonama i objektima od općeg značaja za lokalnu zajednicu.

Naglašeni su projekti koji se realiziraju uz potporu i suradnju institucija iz Republike Hrvatske.

Riječ je o gradnji nove osnovne škole u Posušju, čiji su radovi u završnoj fazi, a od početka ih podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan RH. Drugi tekući projekt je gradnja pročistača vode u sklopu akumulacije Tribistovo za čiju gradnju su zainteresirani partneri iz Hrvatskih voda. S njima su već dogovorene konkretne pripremne radnje koje je potrebno izvesti prije početka gradnje postrojenja.

Načelnik Begić je tijekom sastanka predstavio i turistički potencijal općine Posušje te je kao jednu od smjernica neophodnih za njegov razvoj naveo i suradnju s turističkim sektorom srednje Dalmacije, konkretno Makarskog primorja.

Konzul Babić ocijenio je kako su pozitivni pomaci u razvoju Posušja itekako vidljivi. Također, pohvalio je rad lokalne uprave te je izrazio spremnost na suradnju, u skladu sa svojim mogućnostima, u daljnjim razvojnim projektima, poglavito onim koji se provode u partnerstvu s Republikom Hrvatskom.

Na kraju susreta posuški načelnik je uručio prigodne poklone - dres i navijački šal HŠK Posušje, povodom njihovog nedavnog velikog trijumfa, povratka u Premijer ligu BiH, priopćeno je iz Ureda načelnika Begića. 

Kopirati
Drag cursor here to close