Pitao je mišljenje...

Hrvatske stranke odgovaraju Milanoviću: ''Nastavite, nemojte odustati od nas''

''Predsjedniče, molim Vas nemojte i Vi odustati od nas kao što su svi drugi odustali iz ovih ili onih razloga. Naravno, ovo ne govorim u ime hrvatskoga naroda u BiH nego u ime HSS-a i svoje osobno'', napisao je Karamatić.
Vijesti / Politika | 16. 05. 2022. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović pozvao je u ponedjeljak predstavnike hrvatskih stranaka u BiH da mu kažu ima li smisla ovo što radi oko blokiranja Finske i Švedske u NATO dok se ne donese novi Izborni zakon u BiH.

''Ja bih htio čuti jasnu poruku od predstavnika Hrvata u BiH – vide li oni u ovome što ja guram smisla, interesa, koristi, vide li mogućnost da se nešto postigne, rekao Milanović. Ja im kažem: ‘apsolutno’. Možete biti sigurni da će nas odmah početi tretirati kao normalnu državu.

Što Hrvatskoj prijeti da se jasno, glasno i muški zauzme za svoje sunarodnjake u BiH. To da će te gledati kao krkana s Balkana u Bruxellesu? Pa što i da jesmo? Vrijeme odluke se bliži. Ja ovo ne radim radi sebe.

Želim čuti jasnu poruku od predstavnika Hrvata u BiH vide li oni u ovome što ja radim nešto korisno ili da ja prestanem. Trebam taj odgovor odmah da bih ja nešto poduzimao ako oni i Čović jasno kažu da se s ovim nešto može postići'', rekao je Milanović.

Nije trebalo dugo da stignu prvi odgovori.

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke BiH Slaven Raguž kaže kako je Zoran Milanović više u posljednjih 15 dana uradio za internacionalizaciju hrvatskog pitanja u BiH nego HDZ u posljednjih 20 godina.

''Podržavam politiku predsjednika Milanovića i pozivam institucije Republike Hrvatske da pomognu u rješenju hrvatskog pitanja u BiH i da poduzmu sve potrebne korake, koliko god oni teški bili. Ovo je povijesni trenutak i treba ga iskoristiti'', rekao je za Bild.ba predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

Sličnog je stava i predsjednik HSS-a u BiH Mario Karamatić koji se oglasio na Facebooku.

''Pitali ste Predsjedniče pa da Vam odgovorim. Da, u ovome što Vi radite vidimo smisla, interesa koristi, i da, Predsjedniče, nastavite. Ne Predsjedniče, molim Vas nemojte i Vi odustati od nas kao što su svi drugi odustali iz ovih ili onih razloga. Naravno, ovo ne govorim u ime hrvatskoga naroda u BiH nego u ime HSS-a i svoje osobno'', napisao je Karamatić.

Kopirati
Drag cursor here to close