Oluja

Hrvatima u BiH se spočitavaju identitet, kultura i nacija

Vijesti / Politika | 05. 08. 2019. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svaka godišnjica veličanstvene vojno-redarstvene akcije Oluja potiče nas na razmišljanje o zajedništvu, ljubavi prema domovini i borbi za slobodu'', napisao je u čestitci hrvatskoj predsjednici i predsjedniku vlade Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović i Andreju Plenkoviću, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović povodom 24. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

''Prevelika žrtva koju su podnijeli svi sudionici i stradalnici za slobodnu i samostalnu Hrvatsku zadužuje nas, uz beskrajnu zahvalnost, da sve buduće naraštaje učimo o snazi hrvatskoga čovjeka koja se posebno ogledala u onim teškim vremenima za cjelokupan hrvatski narod. Time su zadužili sve nas da uvijek, bez iznimke, podignute glave i s ponosom govorimo kako je Domovinski rat bio časna borba za nacionalnu slobodu, neovisnost i samostalnost'', naveo je Čović.

Istaknuo je kako se danas ta borba vodi drugim sredstvima.

''To osjetimo posebno mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, kojima se spočitavaju identitet, kultura i nacija, te brane izražaji svega onoga što jedan povijesni narod čini. Vojno-redarstvena akcija Oluja nije bila samo borba za pozitivne vrijednosti u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini; dala je i nama nadu da se kroz ustrajnost i hrabrost može postići sloboda. Te vrijednosti posebno baštinimo danas'', naveo je Čović.


Kopirati
Drag cursor here to close