Neredi u Mostaru

HRS: Vladajuća koalicija huškanjem prikriva nerad

Gospodo ako niste sposobni provoditi policijski sat, a u posljednje vrijeme smo vidjeli da niste, onda ga ili ukinite ili odstupite s dužnosti.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2021. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom huliganskih nereda koji su se dogodili u noći sa subote na nedjelju u Mostaru, na svom službenom Facebook profilu oglasio se i GO Mostar Hrvatske republikanske stranke koji za sve optužuje vladajuću koaliciju SDA-HDZ.

Njihovo priopćenje u cjelosti prenosimo u tekstu ispod:

Javna je stvar da dvije vladajuće stranke u Gradu Mostaru (SDA-HDZ) nastoje svoj dugogodišnji nerad prikrivati pseudonacionalnim prepucavanjima. Tako u toj namjeri ne biraju načine ni sredstva. Stoga je već postala praksa da se navijački neredi u Gradu Mostaru iskoriste za dodatno podgrijavanje nacionalnih netrpeljivosti između stanovnika Grada Mostara.

Međutim, mi smatramo da politika i političari upravo trebaju imati suprotan zadatak, a to je ''gasiti'' nacionalne netrpeljivosti tamo gdje one postoje, a ne potpaljivati iste. Nacionalne netrpeljivosti u Mostaru posebice su naglašene zbog nedavno minulog krvavog rata, koji se danas nažalost pretočio u česte navijačke sukobe suprotstavljanih navijačkih skupina.

Vezano uz sinoćne nerede, postavljamo konkretna pitanja kako je moguće da u policijskome satu neometano gradom hodaju skupine ljudi, koji se još pri tome i sukobe? Tko konkretno (imenom i prezimenom) snosi odgovornost za takve propuste u našem gradu? To su prava konkretna pitanja koja se trebaju postaviti tj. koja bi posebice sebi trebale postaviti vladajuće stranke odnosno koalicija SDA-HDZ.

Gospodo ako niste sposobni provoditi policijski sat, a u posljednje vrijeme smo vidjeli da niste, onda ga ili ukinite ili odstupite s dužnosti.

Osim političkih stranaka, u huškanju istim pridružuju se i istaknute osobe iz javnog života te pojedini plaćeni mediji. Koji su zanimljivo bili tihi na nedavno premlaćivanje mladića hrvatske nacionalnosti. Tada im za razliku od jučerašnjeg nereda "huligani-policajci" nisu bili odgovarajuće nacionalnosti, stoga su isti prešutili ili umanjivali.

Na kraju što se tiče sinoćnjeg navijačkog sukoba, HRS osuđuje bilo kakve nerede, ali neće lešinariti i skupljati političke poene na tim nesretnim događajima već će vršiti pritisak na institucije grada da počnu raditi svoj posao tj. da preventivno djeluju i da ubuduće spriječe ovakve događaje posebice sad u vrijeme skorog gradskog derbija. Osim toga tražit ćemo i dalje odgovornost onih koji su zaduženi za sigurnost u Gradu Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close