Ulaganja

Hoće li turske koze završiti u Mostaru?

Vijesti / Politika | 19. 01. 2015. u 11:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i Omer Pajić, načelnik Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara sa suradnicima, primili su danas u Gradskoj vijećnici predstavnike turske kompanije Milkasa.

Mehmet Yildiram, glavni menadžer kompanije, upoznao je gradonačelnika i njegove suradnike kako ta kompanija u BiH želi investirati u izgradnju tisuću farmi koza i proizvodnju sira, a Mostar je jedno od potencijalnih mjesta za ulaganja.

Zastupnik turske kompanije ”Milksa” Aybar Ulcuka kazao je kako je vrijednost projekta oko 300 milijuna eura, a svaka farma koji bi izgradili i opremili imala bi oko 150 koza, dok bi cijela proizvodnja sira i mlijeka išla za izvoz. Projekt bi se trebao realizirati u vremenu od pet godina, a kroz njega bi se projekt uposlilo oko 7500 osoba.

Gradonačelnik Bešlić istaknuo je kako je Grad Mostar zainteresiran za realizaciju tog projekta i u Mostaru, jer žele potaknuti ruralni razvoj, te da će kao lokalna uprava učiniti što je u njezinoj nadležnosti da se projekt i realizira.

''Na sastanku je dogovoreno da se prema Gradu pošalje pismo namjere s konkretnim detaljima cijelog projekta, a kako bi u najkraćem roku moglo vidjeti što Grad može ponuditi, kako od zemljišta u gradskom vlasništvu za izgradnju tvornice za preradu mlijeka i mliječnih proizvoda, do reguliranja što bržeg izdavanja dozvola koje su u domenu jedinica lokalne samouprave'', priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close