Sjednica

Hoće li Grad pritisnuti vlasnike ruševnih objekata u Mostaru?

Vijesti / Politika | 14. 02. 2022. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popunjavanje nadzornih odbora, novi pokušaj davanja zelenog svjetla mostarskom gradonačelniku za kreditno zaduženje kod Europske banke za obnovu i razvoj, formiranje povjerenstva koje će biti zaduženo za prodaju gradskog zemljišta, prostorni plan, koncesije te zaključak o rješavanju ruševnih objekata u Grada Mostaru naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Gradsko vijeće Grada Mostara

Raspravljat će se i o zaključku za dostavu Plana korištenja sredstava  posebne naknade za zaštitu i spašavanje za 2022. godinu kojim će se zadužiti gradonačelnik da dostavi Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje za 2022. godinu, na usvajanje Gradskom vijeću.

Kad je u pitanju zaduženje kod Europske banke za obnovu i razvoj, radi se o u iznosu do 5 milijuna eura za implementaciju Plana prilagođavanja regionalne deponije  Uborak-Buđevci  u Mostaru  izgradnjom  prečistača procjednih voda, zatvaranjem i sanacijom  postojećih i izgradnjom  novih sanitarnih ploha. Novac bi se iskoristio i za sanaciju i zatvaranje postojeće gradske deponije kao i za postrojenje za preradu otpadnih voda.

Također, vijećnici će raspravljati o rješavanju ruševnih objekata u Gradu Mostaru, a prema prijedlogu Odjel za financije i nekretnine, Služba za nekretnine Grada Mostara trebale bi načiniti registar ruševnih objekata u Gradu Mostaru i predložiti mjere u cilju trajnijeg rješavanja stanja ruševnih objekata.

Trebao bi se i izvršiti ''što hitniji'' inspekcijski nadzor na ruševnim objektima i donese rješenje kojim će obvezivati vlasnike ruševnih objekata da poduzmu ''hitne mjere na sanaciji ruševne građevine koja ugrožava stabilnost iste, predstavlja opasnost za susjedne građevine i ista utiče na sigurnost i život ljudi, te da naloži vlasniku ruševne građevine da istu označi opasnom''.

Kopirati
Drag cursor here to close