Obnovljena zgrada

HNŽ: Zastupnici se vratili u 'svoju' zgradu - dočekala ih obnovljena dvorana, udobne fotelje...

Za razliku od stare skučene, neugledne dvorane, u čijim su klupama sjedili po troje, današnje skupštinsko zasjedanje zastupnici prate u udobnim foteljama u modernoj dvorani.
Vijesti / Politika | 02. 08. 2022. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Skupština HNŽ

Nakon dvije godine podstanarstva i održavanja sjednica od ''Kosače'' do Centra za kulturu, zastupnici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije vratili su se u "svoju" obnovljenu zgradu u Ulici Jakova Baruha Španca u Mostaru.

Za razliku od stare skučene, neugledne dvorane, u čijim su klupama sjedili po troje, današnje skupštinsko zasjedanje zastupnici prate u udobnim foteljama u modernoj dvorani.

Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine je i novinarima, koji su godinama sjednice pratili iz hodnika, zaželio povratak, kako je naveo, u dograđeni dio zgrade.

''Budući zastupnici u novom sazivu Skupštine imat će dobre uvjete za rad'', kazao je Špago te dodao da je projekt u završnoj fazi implementacije trećeg ugovora koji se odnosi na opremanje zgrade Skupštine namještajem.

''U sljedećih desetak dana imat ćemo zaokružen projekt unutarnjeg uređenja, preostaje nam još informatizacija Skupštine, odnosno, nabavka opreme za elektronsko glasovanje, javno snimanje i prenošenje putem našeg YouTube kanala'', rekao je Špago, prenosi Avaz.

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ Tomislav Martinović naveo je da je riječ o prostornom i tehničkom iskoraku.

''Stvorili smo preduvjete da ovog parlamenta bude što više u stvarnom i realnom smislu, a želim reći i da posebna zahvala ide pokojnom gradonačelniku Mostara, Ljubi Bešliću koji je dao nesebičan doprinos da to što je bilo vezano za tehnički dio priče bude brzo relizirano. Zastupnici će s današnjim danom imati dobre uvjete, a zahvala svakako ide i predsjedavajućem Skupštine i svim uposlenicima stručnih službi'', kazao je Martinović.

Prvi radovi na rekonstrukciji zgrade Skupštine HNŽ počeli su u listopadu 2020.godine, a do sada je utrošeno 1,6 milijuna KM.

Skupština HNŽ ima redizajniranu web-stranicu, a zastupnici čiji mandat uskoro istječe imaju nove portrete.

Kopirati
Drag cursor here to close